Zenica

Stop ugrizu: Neobične koincidencije sa trovanjem pasa lutalica

Stop ugrizu: Neobične koincidencije sa trovanjem pasa lutalica- Oglašavamo se kao Udruga koja se već šest godina bori za slobodu kretanja građana kroz institucionalni vid borbe protiv nepravde i štete učinjene građanima od strane pasa lutalica i koristimo priliku da svima Vama koji ovo budete čitali, skrenemo pažnju na neobične koincidencije.

1. 2013. godine u dnevnom redu 57. sjednice Predstavničkog doma PSBiH, uvrštena je tačka 3.

– “Prijedlog o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja”. Zanimljivo je da su trovanja i likvidacije pasa eskalirale pred svako glasanje o izmjenama Zakona (slučaj Stari Grad, Kalinovik pa nadalje).

Koincidencija ?

2. U Avgustu 2016. godine, pred Lokalne izbore, Udruga građana Stop ugrizu, javno je p(r)ozvala sve kandidate za Gradonačelnika Zenice, da građane informiraju o programu i vremenskom roku za rješenje problema sa psima lutalicama na zeničkim ulicama. Baš po istom receptu, kao što su likvidacije pasa eskalirale pred svako glasanje o izmjenama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, tog Avgusta 2016. osvanuli su naslovi u medijima: ‘Masovno orkestrirano trovanje pasa u Babinoj rijeci’, kojim se oglasila Udruga za zaštitu životinja.

Koincidencija ?

3. 2017. godine, novi Gradonačelnik Zenice, počeo je s realizacijom svog predizbornog obećanja da će skloniti pse lutalice s ulice i Zenicu učiniti Evropskim gradom. Ni 2 % pasa lutalica nije smješteno u zakonom propisani azil a već u naselju Blatuša otrovani psi lutalice ? Naslov s kojim se oglasila Udruga za zaštitu životinja ”Horor na ulicama Zenice: U naselju Blatuša otrovani psi lutalice”.

Koincidencija ?

Nadamo se da će nadležne institucije riješiti ovaj slučaj trovanja pasa te ih ovim putem pozivamo da se ozbiljnije pozabave ovim problemom i tako spriječe daljnje manipulacije i proizvoljna tumačenja, uz neizostavna slanja fotografija stranim donatorima i predstavljanja građana BiH i Zenice u inozemstvu: “ubicama, fašistima, neandertalcima”.

Također apeliramo na ‘ljubitelje’ pasa lutalica’ da ih sterilišu, čipuju, uredno prijave na svoje ime i prezime, te ih smjeste u svoje stanove, kuće ili dvorišta i tamo ih hrane i brinu se o njima, jer sigurno svi građani ne žele niti su dužni da zajedno dijele s njima tu “ljubav” prema psima lutalicama a mnogima i prema novcu stranih donatora.

Nama je potpuno neshvatljivo da se Udruženje za zaštitu životinja i ”fantomski trovači pasa lutalica” pojavljuju samo kada je na vidiku rješenje problema sa psima lutalicama, a nikako, kada od Hitne pomoći ”Doma zdravlja Zenica” pomoć zatraži 1215 ugrizenih građana Zenice.

U ime ugrizenih građana Zenice!

Tražimo od Fuada Kasumovića i nadležnih institucija da nam obezbjede slobodu kretanja,

bez straha od napada pasa lutalica !

STOP UGRIZU

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem