Ostali sportovi

Stonoteniseri zeničke Mladosti poraženi u polufinalu, HT Eronet iz Mostara odbranio titulu prvaka BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Shodno Odluci STS BiH, ovog vikenda u Ilijašu je odigran play off za prvaka BiH u kome su učešće uzele četiri (4) prvoplasirane ekipe na tabeli i to: Stk “HT Eronet” Mostar, Stk”Vogošća” Vogošća, Stk “Aladža” Sarajevo i Stk “Mladost” Zenica.

Voljom žrijeba u polufinalu su se susreli Stk “HT Eronet” Mostar i Stk “Aladža” Sarajevo gdje je pobjedu ostvarila ekipa iz Mostara rezultatom 4:1, te Stk “Mladost” Zenica i Stk “Vogošća” Vogošća u pravom derbi meču, koji je trajao puna 4 sata i pobjedu je odnijela ekipa iz Vogošće rezultatom 4:3.
Rezultati po mečevima:
Miličević Srdjan- Konjić Edin 3:1
Aličić Armin- Zahirović Kenan 2:3
Šeta Ikbal- Dizdarević Mirza 1:3
Miličević/Aličić- Dizdarević/Konjić 3:2
Aličić- Konjić 2:3
Miličević- Dizdarević 3:1
Šeta- Zahirović 3:1
U finalnom meču u kome su se sastale ekipe iz Mostara i Vogošće pobjedu i titulu prvaka BiH je odnijela ekipa iz Mostara, rezultatom 4:3 čime je odbranila titulu prvaka od prošle godine.
Stk “Mladost” Zenica je još jednu godinu u nizu bila u samom vrhu stonog tenisa u BiH, osvojivši 3 mjesto u BiH čime je potvrdio da je trenutno jedan od najuspješnijih klubova u našoj Zenici.
Mirza Dizdarević


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno