Ostali sportovi

Stk Mladost vicešampion BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stk Mladost vicešampion BiH – U drugom meču finalne serije play offa za prvaka Bosne i Hercegovine stonoteniseri zeničke Mladosti nisu uspjeli napraviti novi preokret. I u drugoj utakmici finalne serije poraženi su od Stk Vogošća.

Meč je odigran u Vogošći,  te su domaćini, ekipa STK VOGOŠĆA, ostvarili i drugu pobjedu, te njome ovjerili titulu prvaka Bosne i Hercegovine za sezonu 2015/2016.

Rezultat meča je bio 4:0. Rezultati po mečevima:

Miličević – Konjić 3:2,

Šeta – Zahirović 3:0,

Aličić – Dizdarević 3:0,

DUBL: Miličević/Aličić – Konjić/Dizdarević 3:0;

Pehar i diploma za drugo mjesto u BiHOvim duelom završena je sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te se na kraju može reći da su stonoteniseri Mladosti uspjeli ostvariti jedan od najvećih rezultata u historiji kluba pobjedivši u polufinalu, na veliko iznenađenje poznavalaca stonog tenisa u BiH, branioca titule iz prethodnih sezona, ekipu STK MOSTAR. Konačni poredak na kraju sezone:

1.STK VOGOŠĆA

2.STK MLADOST Zenica

3.STK MOSTAR i STK ALADŽA  Sarajevo

U narednoj sezoni Mladostaši se nadaju da će ponoviti ulazak u play off za prvaka Bosne i Hercegovine i uz malo više sportske sreće nadaju se i osvajanju prve titule prvaka BiH.

Kao šlag na kraju ove uspješne sezone STK Mladost, uz pomoc prijatelja iz udruženja SPORT MEDIA, organizuje turnir koji je na programu 25.06.2016.godine sa početkom u 10 sati u GRADSKOJ ARENI ZENICA. Kategorije u kojima se igra turnir su: 1.Seniori (12 najboljih seniora Bosne i Hercegovine).2. Kadeti (12 najboljih kadeta Bosne i Hercegovine), 3. Veterani -Rekreativci 4.Veteranke.

Rok za prijavu je srijeda 22 .06.2016.godine. Ostale propozicije, pravila i informacije se mogu pročitati na facebook stranici stonoteniskog kluba Mladost Zenica.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno