Info

Stiže novo pogoršanje vremena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stiže novo pogoršanje vremena – Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno. Po kotlinama ima dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bjelašnica -3; Ivan-sedlo, Prijedor i Sanski Most -1; Banja Luka i Sarajevo 0; Bugojno, Doboj, Jajce i Livno 1; Tuzla 2; Stolac i Zenica 3; Bihać 4; Trebinje 5; Mostar 6; Gradačac i Neum 7°C;

U drugoj polovini dana postepeno naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, a na krajnjem jugu zemlje do 11°C.

U petak se u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno vrijeme. Širom zemlje se očekuje susnježica ili snijeg, s tim što u nizima može padati i kiša. Na jugu zemlje će padati samo kiša. Postepen prestanak padavina u noći na subotu. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U subotu se u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno vrijeme. Nove padavine od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. U većem dijelu zemlje snijeg, na jugu kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, a na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 5 do 15 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno