Politika

Stigla i prva reakcija: Isak o gradonačelnikovom pismu muftiji – Kasumović je sramota za Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je danas, posredstvom PRESS službe Gradske uprave, poslao lično Javno pismo muftiji zeničkom Mevludinu ef. Dizdareviću, koje smo objavili NA OVOM LINKU. Napominjemo da smo zatražili i reakciju iz Muftijstva zeničkog i od muftije Dizdarevića, ali do ovog trenutka nismo dobili odgovor.  Obzirom da se u dijelu pisma pominju i članovi stranke NES, poslijepodne smo dobili reakciju na Pismo od strane Arnela Isaka, jednog od ministara u Vladi ZDK koji su imenovani u ime ove stranke. Javnu reakciju prenosimo u izvornom obliku.

Reakcija ministra Isaka na gradonačelnikovo pismo muftiji Dizdareviću: Kasumović je sramota za Zenicu

Uvaženi gradonačelniče grada Zenice,

pročitah vaš dopis poštovanom muftiji Dizdareviću. Kao dijete ove čaršije, koje je obrazovano i odgojeno u duhu islama, želim vam poručiti sljedeće:

Nikad niko nije u stranačkoj majici bio ispred neke džamije, a pogotovo ne u, kako kažete, čoporima.

Ali, da posjećujete džamije možda biste znali da se tamo okupljaju građani koji imaju potrebu za duševnim mirom, naspram grabežljivosti i utrke za novcem kakvoj svjedočimo u Zenici.

Vi ste sramota za ovaj grad, za sve Zeničanke i Zeničane. I zbog toga mi je drago što građani sve više shvataju vaš populizam, vaše spletke zbog kojih ćete, vrlo skoro, nestati sa političke scene, u svakom smislu, jer ste zreli za penziju i više ne znate ni šta, ni kako pišete.

Nadam se da se barem privatno stidite spinova i neistina, jer mene je iskreno stid da Zeničanke i Zeničane predstavlja čovjek kojem ništa nije sveto, koji i petkom nađe vremena da uvrijedi građane koji posjećuju džamiju.

Ovdje žive časni ljudi, kojima su domovina, vjera, grad i porodica svetinje, a takvi ljudi ne zaslužuju predstavnika kojem su draže kafanske priče od projekata, rada u interesu građana i boljitka.

Arnel Isak

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno