Info

Stigla i posljednja grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stigla i posljednja grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu- Posljednja grupa hadžija danas je u ranim jutarnjim satima stigla na sarajevski aerodrom.

Posljednjim avionom putovalo je rukovodstvo Ureda za hadž i umru i medicinski radnici koji su sa hadžijama bili u Mekki do polaska posljednjeg aviona.

– Hvala Allahu, stigli smo s posljednjom grupom od 158 hadžija u domovinu. Umorni smo, ali sretni i zadovoljni što smo obavili hadžske obrede i vratili se zdravi i živi. Sve u svemu, možemo kazati da je organizacija ovogodišnjeg hadža bila vrlo uspješna – kazao je prilikom dolaska rukovodilac Ureda za hadž i umru Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Dževad-ef. Hadžić.

Efendija Hadžić se osvrnuo i na rad medicinskog tima, posebno pohvalivši njihovu posvećenost i spremnost da budu na raspolaganju hadžijama.

– Moram pohvaliti i doktorski tim koji je predano obavljao svoje zadatke. Oni su obavili više od 3.000 pregleda, a sve što je bilo pred njima su obavili na jednom vrhunskom nivou – istakao je Hadžić.

Prokomentarisao je slučajeve kašnjenja letova, uz pojašnjenje njihovih uzroka, kao i korake koji su poduzeti tim povodom.

– Mislim da su naše hadžije zadovoljne. Bilo je malo problema u povratku, ali to nije bilo u našim rukama. Jednostavno, avio-kompanija je kasnila nekoliko dana. Svima koji su morali ići smo obezbijedili povratak. Oni koji nisu morali, jednostavno su uživali u tom nekom produženom boravku u Mekki u uslovima koji su bili odlični – rekao je Hadžić, saopćila je MINA.

Ove godine je u organizaciji Ureda za hadž i umru iz Bosne i Hercegovine putovalo 2200 hadžija. U taj broj je uračunato i rukovodstvo hadža, odnosno vodiči i ljekarska ekipa. Najstariji hadžija ima 84, a najmlađi 15 godina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno