Zabava

Stigao je “Vilenjak”! Vimoksha – zvijezda showa “Supertalent” ima jedan od najoriginalnijih albuma

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi album, singl i spot! Stigao je “Vilenjak”! Vimoksha – zvijezda showa “Supertalent” ima jedan od najintrigantnijih albuma godine!

STREAMING: https://bfan.link/vilenjak
YOUTUBE: https://youtu.be/Gmmwahd14Io?si=Bu7uedkwRnCnN5_S

Nakon najavnog singla “Ubij Billa”, mlada kantautorica Emina Bajtarević, poznata kao Vimoksha, predstavlja jedan od najintrigantnijih albuma godine – “Vilenjak”!

“Vilenjak” je ujedno i novi singl s albuma. Kompozicija počinje misterioznim šapatom koji se pita gdje je Emina Bajtarević, aludirajući na autoricu koja se nalazi iza pseudonima Vimoksha, a odgovor dolazi kao referenca na Šantićevu „Eminu“. Tada se otkriva nježna strana Vilenjaka kao kreacije: stihovi daju do znanja da je Vimokshin vilenjak dalek, prateći melankoličnu melodiju refrena. Nakon treće minute, pjesma prelazi u svoje veliko finale: „ide vilenjak, ide, vilenjak ide“, pjevaju Emina, njezin otac, i kantautorica Kse, dok se refren ponavlja sa posebnom frustracijom.

” ‘Vilenjak’ je prva pjesma albuma, a nastala je među zadnjima. Htjela sam da bude originalna i upečatljiva, a pri tome mi je najviše pomogao moj prijatelj i kolega Kemo, odnosno Gorgon, sa idejom da započnemo pjesmu ovako kako jesmo. I ja sam dobila ime po Šantićevoj pjesmi, pa mi je ta kombinacija Vimokshe i Emine imala smisla. Nadam se svim srcem da će publika dati šansu alternativnom žanru i upustiti se u svijet Vilenjaka.“, o pjesmi je ispričala Vimoksha.

Vizualni identitet ove pjesme pomno prati onaj glazbeni, a za spot su se pobrinuli tim Rebra studio iz Beograda. Vimokshin vilenjak je Gorgon Stone, akter svih dosadašnjih spotova, i utjelovljuje neizainteresirano, nedostižno biće. Vimokshi i Gorgonu se u spotu pridružuje i Kse, koja svojim ponašanjem predstavlja dodatnu distrakciju vilenjaku.

Produkciju, melodiju, aranžman i tekst potpisuje Emina Bajtarević, gitarske lage Vedran Vujica, dok je za mix i master zaslužan Filip Majdak koji je s Eminom radio i na ostatku albuma.

“Vilenjak” je pjesma s kojom se otvara istoimeni album, te predstavlja upoznavanje sa onim što slušatelje čeka u setu od deset pjesama. Iako ritmički brz, “Vilenjak” je tekstom i melodijskom linijom melankoličan i sanjiv. Vimokshin vilenjak „ide, raznosi mi dušu“, što dovodi do snažnog instrumentalnog i vokalnog finala.

” ‘Vilenjak’ je album u kojem su pjesme nastajale bez kompromisa: takve kakve jesu sam dijelila sa svojim kolegama muzičarima, i zahvaljujući njima su moje vizije postale stvarnost. To je album pun nade, frustracije, ljubavi, žara, ljubomore, žudnje. Nisam štedila emocije u tekstovima i aranžmanima, te se nadam ovim albumom pokazati svoj raspon kao autorice i izvođačice.”

Singl i album “Vilenjak” dostupni su na svim streaming servisima.

POPIS PJESAMA:

1. VILENJAK
2. TI SI IZABRAN
3. KO ĆE TEBE SPASITI
4. UBIJ BILLA
5. ODSJAJI
6. LARA KROFT
7. ZAO
8. MR. IMPERFECT
9. CINIK
10. SIRENE (ft. Kse)Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno