Zabava

Stefanovski i Trio V3 na BiH turneji dolaze u Bosansko narodno pozorište Zenica 29. marta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Golovi u muzici su to koliko emocije doneseš na pozornicu” – Vlatko Stefanovski i njegov Trio V3 Zeničanima će prirediti koncert za pamćenje. Mješavinom etna, jazaa, rocka i bluesa i eksperimentiranjem sa zvukovima, Stefanovski je zaslužio naslov jednog od najboljih jazz rock gitarista jugoistočne Europe, a nasljeđe koje je ostavio i kao frontmen grupe Leb i Sol, te kao solo izvođač je neprocjenjivo. Tijekom više od 40 godina stvorio je niz legendarnih skladbi od kojih je možda najpoznatija “Jovanka, Jovanke”, zatim “Kao kakao”, “Putujemo”, “Čukni o drvo” i još mnoge druge.

Stefanovski je prve riffove naučio od Beatlesa, zatim Jimmy Hendrixa, Creama, Erica Claptona. Svi su ti bendovi i izvođači utjecali na Vlatkov životni put. Pozornica je zapravo utkana u gene Vlatka Stefanovskog s obzirom da su mu oba roditelja bili glumci. Iako nije odabrao “daske koje život znače”, kroz glazbu je napravio milijun kilometara na pozornici. Kao frontmen slavnog benda Leb i Sol koji slove za “balkanske” Pink Floyd i u samostalnoj karijeri ostvario je sve svoje životne ambicije ali kako kaže, uvijek ima prostora za još.

A pozornicu i ljubav prema glazbi prenio je, kako se i očekuje,  na svog sina Jana koji je dio trojca V3 trio. Jan, prema riječima Stefanovskog, ima 10x više talenta od njega, i sretan je što je odabrao bubnjeve umjesto gitare. Kada ti je tata jedan od najboljih gitarista, ljestvica je postavljena iznimno visoko pa bi usporedbe bile neizbježne. Ovako, s bubnjevima, koji su bili u počecima i Vlatkov prvi izbor instrumenta, Jan može odrediti svoj glazbeni put bez pritiska.

“ Jan bi mogao svirati i sa Foo Fightersima koliko je dobar” – rekao je u jednom intervjuu, StefanovskiGitarist i kantautor kojeg hvale na sva usta Mark Knopfler, Joe Satriani, Allan Holdsworth, John McLaughlin i mnogi drugi tvrdi da ne zna čitati note. U muzičkoj školi nije proveo niti dana, pa će netko misliti da je rođen s gitarom u rukama, no iza bogatog opusa Vlatka Stefanovskog su godine i godine predanog rada, žrtvovanja i sviranja.

S Leb i Sol izdao je 13 albuma, u samostalnoj karijeri izbacio je čak 15, a za čak 13 filmova i dva animirana filma skladao je glazbu. Za film Gypsy Magic, napravio je pjesmu Gypsy Song koja je postala instant hit koji se i danas može naći u raznim svjetskim “world music” kompilacijama, kao i mnoge druge kompozicije ovog genijalnog gitariste i kantautora. Svirao je i s umjetnicima poput Tommyja Emmanuela, Stochela Rosenberga, Gibonnija, Jana Akkermana, Theodosiija Spassova, Stefana Milenkovića, Bojana Zulfikarpašića, Manua Katchéa, Tonija Levina.  Kao solist, svirao je s London Symphony Orchestra, Leipzig Symphony Orchestra, Monte Carlo Philharmonic Orchestra, Tonkunstler Orchestra iz Beča, Big Bandom Hrvatske radiotelevizije.

Na petodnevnoj BiH turneji slušati ćemo ga u Zenici 29. marta, a Vlatko je obećao koncert prepun emocija i energije. Izrazivši se nogometnim riječnikom: “ Golovi u muzici su to koliko emocija doneseš na pozornicu” A obećao nam je pregršt golova.

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti putem sistema KUPIKARTU.ba na OVOM linku.

 

 

 

 

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno