Info

Statistička obrada podataka: Uđite u svijet brojeva i procenata

Uđite u svijet brojeva i procenata
Uđite u svijet brojeva i procenata
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Statistička obrada podataka: Uđite u svijet brojeva i procenata – SMART RC edukacija – Statistička obrada podataka: uđite u svijet brojeva i procenata

13.03.2017. godine od 13:00 do 17:00h

Statistika se bavi prikupljanjem, obradom i analiziranjem podataka o masovnim pojavama. Polaznici će se na ovom treningu upoznati sa tipovima podataka u statistici, metodom uzoraka kao i sa osnovnim statističkim računicama.

Detaljnije će se govoriti o deskriptivnoj statistici (aritmetička sredina, medijan, mod) kao i kako se računa varijansa, standardna devijacija, koeficijent varijabilnosti, z-vrijednost. Statistički testovi kroz koje će se polaznici upoznati kroz zadatke su Hi-kvadratni test i Studentov T-test. Hi-kvadratni test je vrlo praktičan test koji može osobito poslužiti kada želimo utvrditi da li neke dobivene frekvencije odstupaju od frekvencija koje očekujemo pod određenom hipotezom. T-test je statistički postupak za testiranje značajnosti razlike između dva uzorka. Pored navedenog biće govora i o definisanju alternativne i nulte hipoteze.

Trening je namijenjen studentima dodiplomskih i postdiplomskih studija, te svim ostalim zainteresovanim koji žele da unaprijede svoje znanje iz obrade statističkih podataka.

Više informacija o edukaciji, kao i link za prijavu, možete pronaći na: http://bit.ly/StatistickaObradaPodataka

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno