Nogomet

Starčević: Bilino polje je hram bh. fudbala, nadam se da smo izvukli pouke iz prethodne dvije utakmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja pripreme za dva naredna kvalifikacijska susreta za Evropsko prvenstvo 2023. godine, od kojih će prvi igrati u petak, 8. oktobra (17.30 sati), na zeničkom Stadionu Bilino polje.

Drugi je susret na programu 12. oktobra, kada će puleni bosanskohercegovačkog selektora Slobodana Starčevića gostovati kod Luksemburga. Selekcija BiH, nakon tri odigrana meča u ovim kvalifikacijama, ima samo dva boda, dok je Italija iz dva meča skupila svih šest bodova te je jedini tim u grupi F koji još nije primio nijedan gol.

“Ne možemo da budemo zadovoljni sa osvojena dva boda iz utakmica sa Crnom Gorom (2:2), Irskom (0:2) i Švedskom (1:1). Mislim da smo zaslužili više kroz igre koje smo pružali. Ja, od ove tri utakmice, nisam zadovoljan kako smo se ponašali, prije svega taktički na „mirnim, odnosno standard situacijama“ protiv Iraca. Možda bi u toj utakmici bili prezadovoljni sa bodom, jer se tako odvijalo”, kazao je u razgovoru za Fenu pred današnji, poslijepodnevni trening, selektor Starčević.

Da nisu izgubili od Iraca u Zenici, Starčević je uvjeren da bi protiv Švedske u tom gradu upisali i pobjedu te bi, umjesto jedan, osvojili sva tri boda i sada bi “bila i druga slika“.

“To sam rekao i igračima: bila bi druga slika ovog cijelog kvalifikacionog ciklusa pa bi za petak bila i drugačija priprema nas.Kao jedne samopouzdane, kvalitetne, agresivne jedinice kakva i jesmo bili protiv Šveda. Ušli bi sa jedne polazne pozicije koja je, sigurno, bolja nego ova. A to je, sada, trenutno peto mjesto u grupi, koje nas ne zadovoljava”, podvlači Starčević.

Međutim, napominje, utakmica protiv Švedske pokazala je da „protiv kvalitetnih ekipa možemo da odigramo dobro“.

“Pokazali smo da možemo ne samo da trpimo, nego i da kroz posjed lopte ugrozimo protivnika, kako smo i radili. Na toj atmosferi i na rezultatu iz te utakmice, gajili smo i pripremu za utakmicu sa Italijom. U susret nam dolazi veoma kvalitetna ekipa, sastavljena od igrača koji su akteri Serie A i Serie B, koji su, sigurno, velika budućnost italijanskog fudbala. Predvođeni su kapitenom Tolalijem (Sandro-op.a.), koji je, već, svoj kvalitet pokazao u jednom veoma kvalitetnom Milanu”, ističe Starčević.

Upoznali su se, kaže, sa svim dobrim i slabim osobinama Italije te su se na osnovu tih informacija i spremali.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno