Kultura

Stand up komedije, predstave i koncerti za sve posjetioce BNP-a Zenica

Ove zime Bosansko narodno pozorište Zenica pripremilo je koncerte Ane Rucner, Aleksandre Radović, Ivana Jelića, Borisa Novkovića i Van Gogha te brojne druge sadržaje koji će zagrijati ljubitelje pozorišta.

U razgovoru za Klix.ba šef marketinga BNP-a Zenica Elvir Škiljo je kazao da je ovo najbolji period za pozorišta u pogledu posjećenosti, ali i sadržaja.

“Mnogo posla je urađeno pored osnovnih obaveza i pripreme nove dječije predstave ‘Hannah i Hanna’ u režiji Miroljuba Mijatovića i predstave za odrasle ‘Ružičasti mjesec’ u režiji Saše Peševskog. Glumci uz to sve izvode i reprizne predstave i gostuju tako da je iza i ispred nas jedan ispunjeni raspored dešavanja koji smo pripremili za sve ljubitelje pozorišta”, kazao je Škiljo.

Dodao je da BNP Zenica već dugi niz godina svoj repertoar osvježava, osim dramskim sadržajima, što je osnovna djelatnost, i mnogobrojnim koncertima, izložbama, tribinama i promocijama knjiga.

“U narednom periodu bismo izdvojili koncerte Ane Rucner, Aleksandre Radović, Ivana Jelića, Borisa Novkovića te grupe Van Gogh. Svakako, treba spomenuti i već tradicionalne koncerte institucija s kojima usko sarađujemo, a to su Osnovna i srednja muzička škola Zenica, Omladinski hor Zenica, Kamerni simfonijski orkestar Zenica i drugi koji će nastupati u našoj ustanovi tokom naredna dva-tri mjeseca”, dodao je Škiljo.

Za ljubitelje smijeha i stand upa u BNP-u će nastupati i komičar Neša Bridžis i jedno od najvećih glumačkih imena u regiji Milan Gutović.

“Zimski period je, kako već rekoh, najbolji kada je riječ o posjeti svim događajima, tako da je sala zeničkog pozorišta često premala da primi sve zainteresovane. U tom smislu prije svega mislim na publiku iz Zenice, ali i one koje redovno posjećuju naše sadržaje iz Viteza, Travnika, Bugojna, Kaknja, Žepča, Zavidovića, Tešnja, ali i iz Doboja, Gračanice, Sarajeva pa i iz udaljenog Goražda”, izjavio je naš sagovornik.

Škiljo je na kraju kazao da je BNP svojim nagradama i ozbiljnošću pristupa svakom sadržaju uspio vratiti rejting koji je imao u Jugoslaviji i da zahvaljujući tome uspješno sarađuju s drugim glumcima, pozorištima i ustanovama koje im izlaze ususret u vezi s nastupima i bogaćenjem sadržaja.

klix.ba
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem