Zabava

Šta su bh. građani najviše gledali na YouTubeu tokom pandemije?

Šta su bh. građani najviše gledali na YouTubeu tokom pandemije? – Pandemija virusa Covid-19 natjerala je građane na ostanak kući. Zauzimajući mjesto u udobnoj fotelji više nego ikad pratili su različite društvene mreže pa tako i popularni YouTube.

Analizom prvih deset videozapisa u YouTube trendingu Bosne i Hercegovine, u razdoblju od 1. aprila do 1. maja 2020. godine, dobiveni su raznoliki i pomalo neočekivani rezultati.

Poznati youtuberi Meca, Baka Prase te Omco su najviše nasmijavali pratitelje, no prednjačio je ipak Omco s kanalom ”Bosanski seljačina”.

Serije koje su bile najviše praćene su ”Dobro jutro, komšija” i nova serija ”Južni vetar”.

Reality televizija sa svojim najpoznatijim projektom ”Zadruga” zauzela je najviše mjesto na listi gledanosti.

Emisije zabavnog karaktera, koje su prema analizi najviše zabavljale gledatelje, su ”Veče sa Ivanom Ivanovićem”, potom ”AmiG show” te ”Paparazzo lov”.

Tokom aprila, po bh. trendingu, najviše se slušao Gazda Paja i Marlon Brutal s pjesmom ”Dizel”, drugo mjesto zauzela je prikladna pjesma ”Korona” youtubera Bake Prase. U stopu ih slijede Anastasija sa pjesmom ”Volim te”, kao i popularni dvojac Buba i Jala s pjesmom ”Karantin”.

Četvrto mjesto je pripalo In vivu uz pjesmu ”Gagarin”. Zajedničko, peto mjesto dijele Sara Jo, Ana Nikolić i Emina Jahović sa pjesmama ”Kaži mi”, ”Ti si kriv” te ”Kriziram”. Niže pozicionirani, ali ipak na listi top 10 pjesama, našli su se i Mirza Selimović, Amar Gile i Ivana Selakov te Hurricane sa svojim hitovima.

Očekivano ili ne, korisnike YouTubea tokom aprila najviše je zanimao zabavni i glazbeni sadržaj.

YouTube trending, podsjećamo, gledateljima pokazuje što je trenutno popularno na toj platformi u određenoj zemlji. Trending nije personaliziran prema individualnim korisnicima te je on isti svim gledateljima u državi, a ažurira se otprilike svakih 15 minuta.

oluja.info

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem