Info

Šta se sve može dogoditi ako vam je auto dugo parkiran i ne vozite ga?

Šta se sve može dogoditi ako vam je auto dugo parkiran i ne vozite ga?- Ostavite li automobil dugo na parkiralištu i ne vozite li ga tjednima, mogli biste imati velikih problema.

Mnogi dijelovi vozila, naime, ne podnose dugo stajanje.

Akumulator se prazni kad automobil stoji. Jednostavno! Ne vozite li automobil tjednima, vjerojatno će se isprazniti, odnosno nećete moći uključiti motor.

Diskovi na kočnicama će zahrđati i prva kočenja će biti daleko od performansi kočnica kad su potpuno ispravne. Kočiona sila bit će mnogo slabija i morat će proći neko vrijeme prije nego što se kočnice vrate punoj funkcionalnosti.

Ostavljate li automobil da stoji duže vrijeme ne potežite ručnu kočnicu, jer bi se pločice i diskovi mogli zaglaviti, piše Revija HAK.

Gume, hrđa, smrad…

Dugim stajanjem na jednom mjestu gume će se vjerojatno deformirati. Provjerite ih kod servisera, pogotovo ako osjetite vibracije kojih nije bilo prije nego što ste posljednji put vozili.

Ostavite li automobil u prostoru u kojem ima mnogo vlage, velika je vjerojatnost da će vas, kad mu se vratite nakon nekoliko tjedana, osupnuti neugodan miris. Parkirate li u garaži, uvijek ostavite prozore lagano spuštene – tek toliko da zrak ulazi u kabinu.

U rezervoaru bi se mogla stvoriti hrđa zbog kondenzacije. Zbog toga biste, prije dugotrajnog parkiranja, trebali napuniti rezervoar gorivom.

Parkirate li vozilo zimi i puno je soli, ne treba posebno napominjati kakav će utjecaj imati na limene površine automobila.

Korozija neće biti vidljiva odmah, ali će se definitivno brže razviti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem