Zabava

Šta se najviše gleda u BiH: Huso o Zadruzi, Zadruga, Cecina kćerka, Zadruga, Zadruga…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“A ja moram da ti se svidm bebo, bebo, bebo, a ja bih tebe samo na noć, a ti bi mene hteo” stihovi su kojima počinje najslušanija pjesma na YouTube-u u BiH. Sa preko 4 miliona pregleda u desetak dana Henny i pjesma Martini izuzetno dobro kotiraju kod slušatelja u našoj zemlji.

Na drugom mjestu najgledanijih videa je Huso. Huso Mujić iz Šepka otac je Dalile Dragojević, učesnice reality emisije Zadruga tokom koje je prevarila muža i nebrojeno puta imala seksualne odnose sa drugim muškarcem u istoj sobi u kojoj je boravio njen, sada već, bivši suprug. Dalilin otac Huso, analizirao je učešće svoje kćerke i njegovog bivšeg zeta. “Babo osvojila sam drugo mjesto” rekla je Dalila ocu Husi. Video u kojem opisuje učešće svoje kćerke i zeta u reality emisiji koja je zgazila sve kodekse lijepog ponašanja i dostojanstva i zbog koje su građani nerijetko potpisivali peticije kako bi je zabranili za samo jedan dan pogledalo je pola miliona ljudi.

Na trećem mjestu sa 860 hiljada pregleda je youtuber Braco Gajić kojeg uglavnom gleda mlađa populacija. U skeču na kojem se Gajić nalazi na “pustom ostrvu” i pokušava da se spasi djeca očito vide mnogo toga zanimljivog. Letimičnim pregledavanjem video sadržaja primjećujemo da Gajić često podiže tonalitet i krevelji se. Djeca reaguju na takav govor i Gajić zbog svojih djeci zanimljivih sadržaja već dugo kotira kao jedan od najpopularnijih kreatora video sadržaja na Balkanu.

Na četvrtom mjestu je snimak finala već spomenute Zadruge koje je za 5 dana pogledalo preko milion ljudi.

Među najgledanijm sadržajima u BiH našla se i kćerka Cece Ražnjatović, supruge ratnog zločinca Arkana, Anastasija. Duet koji je snimila sa MC Stojanom za 4 dana preslušalo je 2 miliona ljudi.

U trendingu je i Milorad Dodik i snimak njegove zučne rasprave sa poljoprivrednicima.

Listajući trending lako je zaključiti da korisnike u BiH previše ne interesuju nikakvi kompleksniji sadržaji. Među 20 najpopularnijih video snimaka nećete pronaći ništa što nije Zadruga ili novokomponovana muzika, snimak Milorada Dodika jedino je što ne spada u tu kategoriju, mada i Milorad voli zapjevati i zasvirati.

Voljela je Sjaj u travi, Lorcu i Baudelaire-a, zaboravljeni stih sa početka pjesme koju su davno snimili Indexi ukazuje nam na vrlo jasnu kulturološku promjenu u preferencama stanovništva BiH. Nekada, bilo je moderno pisati i čitati poeziju, svirati gitaru, gledati filmske klasike… Sada mladi gledaju trash reality emisije koje promovišu razvrat, blud, alkoholizam, kocku, a slušaju pjesme u kojima se vrlo jasno ističe bitnost materijalnog, u kojima se omalovažavaju žene, u kojima je samo bitno šta se vozi i nosi. Mladi slušaju pjesme u kojima su žene i muškarci “bebe”, za jednu noć.

Među 20 najslušanijih pjesama u BiH nema niti jedna koju možemo svrstati makar u Pop, autor ovog teksta odlučio je odustati od potrage kod 14 mjesta – “Vodićemo ljubav mi”, Sara Reljić, doviđenja i prijatno.

Autor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno