Zenica

Šta se događalo u rijeci Bosni: Izlila se nepoznata materija crne boje, širio se neugodan miris

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šta se događalo u rijeci Bosni: Izlila se nepoznata materija crne boje, širio se neugodan miris- Pripadnicima Policijske uprave Zenica prijavljen je slučaj onečišćenja okoliša.

Zenička policija alarmirana je u četvrtak, 14. septembra u 16.40 sati.

Prema navodima iz prijave, u mjestu Banlozi izvršeno je onečišćenje okoliša na način da je u rijeku Bosnu došlo do izlijevanja nepoznate materije crne boje.

Nepoznata materija istovremeno širila neugodan miris oko korita rijeke, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Uviđaj su obavili pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje nadležnih inspekcijskih organa te dežurnog tužioca.

Također, Federalna uprava za inspekcijske poslove imala je intervenciju na spomenutoj lokaciji.

“Po dojavi o incidentnom zagađenju rijeke Bosne u Zenici koje je primijećeno sinoć u blizini privrednog subjekta ArcelorMittal, rano jutros na lice mjesta je upućen tim federalnih vodnih inspektora.

O incidentnom zagađenju su obaviješteni svi nadležni organi – policija, kantonalni vodni inspektor, te nadležna Agencija za vodno područje rijeke Save, radi poduzimanja daljih mjera iz djelokruga njihovih nadležnosti.

Federalna uprava za inspekcijske poslove će poduzeti sve zakonom propisane mjere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdila uzrok i sankcionisala počinioca zagađenja, te će, po okončanju inspekcijskog nadzora, o nalazima i poduzetim mjerama javnost biti blagovremeno informisana.

Ovim putem zahvaljujemo aktivistima projekta “Eko HUB Zenica” na obavijesti i dostavljenim fotografijama.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno