Nogomet

Šta je potrebno za ulaz na Bilino polje protiv Finske i Ukrajine, “stop” za navijačke rekvizite

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine odlučujuće dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Ukrajine može igrati pred punim tribinama stadiona Bilino polje.

Ovu odluku jučer je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva zeničko-dobojskog kantona, a FSBiH je danas to potvrdio.

– Nakon što je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine 15. oktobra 2021. godine Kriznom štabu (KZ) Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (MZZDK) poslao zahtjev za odobrenje prisustva publike u punom kapacitetu stadiona Bilino polje u Zenici za utakmice kvalifikacija za SP sa Finskom i Ukrajinom, danas je na adresu Saveza stiglo zvanično odobrenje KŠ MZZDK po ovom zahtjevu – saopćeno je iz FSBiH.

Savez je objavio i Odluku KŠ MZZDK, prema kojoj, između ostalog, navijači neće moći unijeti navijačke rekvizite na tribine.

– Obavezuje se organizator profesionalnog sportskog takmičenja da osigura sljedeće higijensko-epidemiološke mjere: da svi prisutni gledaoci na tribinama moraju pravilno nositi maske i ne smiju posjedovati navijačke rekvizite – piše, između ostalog, u Odluci.

Također, na stadion će moći ući ako posjeduju: negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Faktor

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: