Politika

Šta je OHR odgovorio na Kasumovićev “išaret” o formiranju Doma naroda FBiH?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, jedan od čelnika koalicije “Osmorka”, izjavio je jučer nakon sastanka ove političke grupacije u Zenici da “neće biti nikakvih problema oko Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine, veoma brzo slijede izmjene propisa kako se imenuje”.

Na pitanje novinara da li ima informacije da će reagovati visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt Kasumović je odgovorio “pa ovo vam je dovoljan išaret”.

Tragom tog Kasumovićevog išareta kontaktirali smo Ured visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu.

Pitali smo ih da li će OHR, kako najavljuje Kasumović, izmijeniti propise koje se tiču Doma naroda FBiH te kada se može očekivati formiranje ovog dijela federalnog parlamenta s obzirom na zadate rokove?

– Zadatak je političkih aktera da idu naprijed sa formiranjem zakonodavnih i izvršnih vlasti na svim nivoima u skladu sa zakonom te dogovore sveobuhvatnu koalicionu platformu – kratko je odgovoreno Faktoru iz OHR-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno