Ostali sportovi

SRK “Bosna” treća na Euro kupu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SRK “Bosna” treća na Euro kupu- Srk “Bosna” Zenica je nastupala i osvojila ukupno treče mjesto na Euro cupu u Banja Luci!

U sprintu smo osvojili treče mjesto iza domacina Dajaka kluba i Delte sport iz Splita, u H2H pobjeda protiv Rastockih Mlinara iz Slunja, u polufinalu zanimljiva borba sa Dajakom ipak su pobjedili domaci iz Banja Luke i u borbi za treče mjesto pobjedili smo Matis White Water iz Varazdina, slalom je malo bio slabiji kao sto smo i ocekivali, ali ponovo u spustu zanimljiva borba i opet treči sa zaostatkom 5 sekundi iza Delte. Tih 5 sekundi zaostatka za 2. poziciom na Euro cupu nam daje veliki motiv i saznanje da smo mi ekipa koja je sazrela i tehnički, a i fizički.

Na svakom takmičenju napravimo mali pomak i bliži mo se ka vrhu što je i evidentno. Cilj nam je ove godine otiči još na tri međunarodna takmičenja i osvojit medalju na ukupnom plasmanu.

Iako smo svim svojim snagama, bez velike pomoći vlasti uspjeli isfinansirat sva dosadašnja takmičenja, mi javno tvrdimo da bi ovi rezultati bili još bolji da smo imali bar malu finansijsku podršku kako bi mogli da se pripremimo i psiho fizičku spremu podignemo na još veči nivo!

Za SRK Bosnu ovo su odlični rezultati, ponosni smo na sve takmičare koji se bezuvjetno trude da naprave što bolji rezultat, ali Vam obećavamo, nećemo stati i pravit ćemo ovome gradi i državi još mnogo bolje rezultate…

Kapiten: Dajan Vinovčić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno