Zenica

SRK Bosna: Partnerstvo plus

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru projekta „Partnerstvo plus“ kojeg realizuju Kanu – kajak Savez Federacije BiH i zenički Sportsko rekreativni klub „Bosna“ , a uz podršku Američke ambasade, danas je uručenjem certifakata u Zenici završen drugi ciklus obuke, koju je uspješno obavio 21 pripadnik civilne zaštite i službe spašavanja sa prostora općina Vogošća, Doboj jug, Tešanj i Grada Zenice.
Doprinos stvaranju uslova za efikasniju prevenciju i zaštitu od poplava u slivu rijeke Bosne – svrha je projekta Partnerstvo plus, čiji je cilj jačanje partnerskih odnosa između organizacija civilnog društva i općina na pomenutom prostoru kako bi se efikasnije prevenirale poplave ili pak rješavale njihove posljedice.
Certifikate o završenoj obuci u prvom ciklusu, prije 10 dana, dobilo je 28 učesnika obuke. Danas nakon drugog ciklusa certifikate je primio 21 član organizacija civilnih zaštita sa prostora općina Vogošća, Doboj jug, Tešanj i Grada Zenica, a završetak trećeg ciklusa obuke planiran je za četvrtak iduće sedmice, čime će biti zaokružen prvi dio projekta.

U ovom dijelu, obukom će biti obuhvaćeno ukupno 96 polaznika sa teriotorije 16 općina sa prostora sliva rijeke Bosne, dok će drugi dio projekta okupiti 256 članova organizacija civilne zaštite i službi spašavanja, koji će se educirati o ekološkim temamama, odnosno pitanjima očuvanja rijeka. (V.J. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno