Nogomet

Srijeda na Kamberovićima, polufinale Kupa BiH za žene, ŽNK Čelik – ŽF/NK Emina Mostar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Srijeda na Kamberovićima, polufinale Kupa BiH za žene, ŽNK Čelik – ŽF/NK Emina Mostar

U srijedu 19.4.2017.godine u 16,30 sati u Zenici na Kamberovićima, biće odigrana prva polufinalna utakmica Kupa BiH između nogometašica ŽNK Čelik, člana Prve ženske lige FBiH  i ŽF/NK Emina iz Mostara, člana Druge ženske lige FBiH.

Inače, Čelik zauzima drugo mjesto na tabeli Prve lige, dok su Mostarke prve na tabeli Druge lige sa svih 10 pobjeda i fascinantnom gol razlikom od 95:0.

U tim Čelika vraća se Safeta Kavaz, koja se bila oprostila od igranja nogometa još prošle godine u 14.kolu, 14.maja 2016.godine na utakmici Čelik-Zvijezda Gradačac 1:0.

Prema izjavama iz ŽNK Čelik zdravstveni bilten u ekipi je povoljan, djevojke su motivisane i raspoložene i dat će sve od sebe do se plasiraju u finale, kojem nisu bile bliže od 2009.godine. Ako budu igrale timski, disciplinovano i odgovorno, vjeruju u prolaz u finale Kupa. Očekuju podršku sa tribina.

Ekipa Emine je sastavljena od iskusnijih igračica, koje dosta poznaju u Čeliku.

U Čeliku su dobili podršku iz Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, na čelu sa direktorom Feđom Jovanovićem, koji im je omogućio odigravanje ove utakmice. Ulaz na utakmicu će se plačati 2 KM, da bi se pokrili troškovi odigravanja utakmice.

Sudije za utakmicu su: Glavni sudija Selma Omerović (Tuzla), pomoćnice A1 Merima Aljić (Tuzla), A2 Ena Pašalić (Zenica), delegat Samir Ćupina (Sarajevo), posmatrač suđenja Marko Bilić (Zenica).

Druga polufinalna utakmica na rasporedu je 26.4. u 16,30 sati, a sastaju se u Etno selu Stanišići ŽFK Radnik- Bumerang i SFK 2000 Sarajevo.

Pozivamo navijače, a naročito ljubitelje ženskog nogometa da dođu na utakmicu i da podrže nogometašice Čelika u ovoj veoma važnoj utakmici u borbi za ulazak u finale Kupa i da ponovimo, srijeda 19.4.2017. godine u 16,30 sati na A terenu na Kamberovića polju u Zenici.

E.Imamović

Foto arhiva i ŽNK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno