Košarka

Srijeda: KŽK Čelik– ŽKK Triglav (18h)

KŽK Čelik– ŽKK Triglav (18h)
KŽK Čelik– ŽKK Triglav (18h)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Srijeda: KŽK Čelik– ŽKK Triglav (18h)- Danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”). Povod za press je odigravanje utakmice 6.kola Super lige Top 6 u drugoj fazi Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), između KŽK Čelik i ŽKK Triglav iz Kranja (Slovenija).

Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Triglav na rasporedu je u srijedu 10.februara 2016. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. Ulaz je slobodan.

Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te istakao da je povod za današnji press utakmica 6. kola Super lige Top 6 između domaćeg KŽK Čelik i ŽKK Triglav iz Kranja.
Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba KŽK Čelik i trener, te Aldijana Iriškić, košarkašica i nedavno proglašena najboljom seniorkom Grada Zenice za 2015.godinu.

Košarkašice Čelika u srijedu igraju šestu, zadnju utakmicu druge faze (Super liga Top 6) Međunarodne regionalne košarkaške lige u kojoj će ugostiti ekipu Triglava iz Kranja.
U taboru Zeničana vlada optimizam, ali i oprez da protivnika ne smiju potcjeniti. Ekipa Kvarnera je dobro „namučila“ nekoliko boljih ekipa, a i ekipa Čelika je sa velikim naporom pobjedila u Kranju u 3.kolu.
Ističu da će dati sve od sebe da ostvare pobjedu i nadaju se povoljnom rezultatu iz Rijeke, tj. da Radivoj Korać pobjedi Kvarnera, što bi bila potvrda da se Čelik plasirao na Final-four (naravno uz pobjedu Čelika nad Triglavom, nap.a.).
Aldijana Iriškić je zadovoljna što su počeli dobijati utakmice, koje se dobiju na 2-3 koša i da ih je počela pratiti sportska sreća. Naglašava, kao i trener Kecman, da protivnika ne smiju potcjeniti, pružiti maksimum protiv mlade ekipe Triglava i nada se pobjedi.
Da napomenemo da košarkašicama Čelika nije dovoljna pobjeda protiv Triglava za plasman na F4, jer su doživjele oba poraza od Kvarnera, nego im je potreban i poraz Kvarnera u Rijeci od Radivoj Koraća u 6.kolu.
Još jednom da podsjetimo, utakmica između košarkašica Čelika i Triglava igra se u srijedu u Areni Zenica sa početkom u 18,00 sati.

Pozivamo navijače da dođu u Arenu Zenica i da podrže ovaj uspješni zenički sportski kolektiv, KŽK Čelik, u ovoj važnoj utakmici u Super ligi Top 6 MŽRKL. Ulaz je slobodan.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno