Košarka

Srijeda: dva meča u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SRIJEDA: DUPLI PROGRAM U ARENI. 17:30 KŽK ČELIK – KK TREŠNJEVKA 2009 (REGIONALNA LIGA). 20:00 OKK ČELIK – KK KAKANJ (KUP BIH). Za srijedu 21.januara 2015.godine u Areni Zenica zakazane su dvije košarkaške utakmice. 

U prvoj utakmici, zakazanoj za 17:30 sati, sastaju se košarkašice KŽK Čelik i KK Trešnjevka 2009 iz Zagreba uokviru 11.kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL).
Veliki favorit u ovom duelu su domaće košarkašice, koje su i u Zagrebu bile ubjedljive (pobjeda Čelika 82:39). Dosadašnji bilans KŽK Čelik u ovom regionalnom takmičenju su 4 pobjede i 2 poraza.
Iz tabora domaćih ističu oprez pred ovaj dvoboj i da se Zagrepčanke, ni jednog trenutka, ne smiju podcjeniti.
Pozivaju navijače da ih podrže u ovoj utakmici. Ulaz je 2 KM.

U 20:00 sati zakazana je druga utakmica u kojoj se sastaju košarkaši OKK Čelik i KK Kakanj. Ovo je Kup utakmica. Naime, OKK Čelik i KK Kakanj jedine su dvije ekipe iz ZE-DO kantona (KS Zenica) koje su se prijavile za nastup u Kup takmičenju za sezonu 2014/2015. Pobjednik iz ovog duela izborit će plasman u narednu rundu Kup-a BiH.
Sudije na ovoj utakmici će biti (prema nominaciji KSBiH): Ernad Karović, Armin Avdić i Damir Pripoljac, a delegat Zoran Marković iz Zenice.

Odlukom Uprave OKK „Čelik“ utakmica će, osim takmičarskog, imati i humanitarni karakter. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za liječenje nekadašnjeg vrhunskog sportiste Stjepana Majcena iz Zenice.
Cijena ulaznica je nepromijenjena u odnosu na sve utakmice koje je OKK „Čelik“ odigrao ove sezone pred svojim navijačima. To znači, da će svi posjetitelji kupovinom ulaznice za 2 KM moći da prate utakmicu starih rivala i sportskih prijatelja OKK „Čelik“ i KK „Kakanj“, a istovremeno pomognu i nekadašnjeg vrhunskog ragbijaša.
OKK „Čelik“ pridružio se svojim sugrađanima u akciji pomoći našem prijatelju, kako bi mu omogućili normalniji i kvalitetniji život. Utakmicu se organizuje pod sloganom “KOŠARKAŠI ZA RAGBIJAŠA”, a u akiji imaju i podršku članova i rukovodstva Udruženja „Forum građana Zenice“.

Ovom prilikom pozivamo ljubitelje košarke i sporta uopšte, da u što većem broju dođu na utakmicu i kupovinom ulaznice, za simbolične 2 KM, pomognu našem sugrađaninu Stjepanu Majcenu.

E.Imamović za Zenicablog
+foto plakat

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno