Zenica

Sreće, ljubavi i tuge u 20 godina Nevena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Sreće, ljubavi i tuge u 20 godina Nevena- Na zabavama pogrebnog društva iz Zenice uvijek je puno emocija. Iza njih su dvije decenije uspješnog rada.

U prisustvu uposlenika, rodbine, prijatelja i poslovnih saradnika, privatno preduzeće za cvjećarsko-pogrebne usluge “Neven” iz Zenice održalo je rođendansku zabavu u zeničkom restoranu “Fontana”. U dvije decenije rada izdešavalo se dosta toga. Bilo je lijepih trenutaka poput vjeridbe zaposlenice prije pet godina na zabavi ovog pogrebnog društva s kojim Oslobođenje sarađuje godinama ili rođenja sina vlasnika preduzeća Dobrice Tatića i izabranice njegovog srca Andreje Tatić, djevojački Todorović, malog Nevena koji je krštenje imao na dan zabave, ali i tuge jer su u vremenu pandemije Covid-19 ostali bez radne kolegice a bilo je i familije, prijatelja i saradnika koji su napustili ovaj svijet.

– Na početku je održana minuta šutnje i fatiha za sve Zeničane, rodbinu, prijatelje i komšije koji su nas napustili u proteklih 20 godina. Sama djelatnost je prilično tužnog karaktera zbog pogrebnih usluga (za sve konfesije), sahrana i dženaza preminulih, ali bilo je i radosnih trenutaka kroz ovih 20 godina kao što su žurke, krštenja, svadbe i druge svečanosti koje pružamo kroz usluge cvjećarske djelatnosti u sklopu objekta, ispričao je Dobrica Tatić.

U protekle tri godine bila je pojačana pogrebna poslovna aktivnost uzrokovana epidemijom Covid-19.

– Nastavljamo tradiciju uspješnog poslovanja. Izmirujemo blagovremeno i u potpunosti sve porezne obaveze prema državi, uposlenicima i poslovnim partnerima. Mi nismo najbolji, ali boljih od nas nema!, rekao je Tatić.

Sjedište Nevana je u ulici Travnička cesta, kod Crkve Rođenja Presvete Bogorodice – Srpske pravoslavne crkve.

– Dobrica, i Neen su naši, što se kaže srcu prirasli. Firma je ovih 20 godina provela kod nas. Ustupili smo im svoj prostor – crkvenu salu. Dobrica se domaćinski odnosi. Što se tiče sedmogodišnjeg dječaka Nevena bila nam je čast što je kršten u našem hramu. Mi nemamo puno krštenja. Ove godine je to tek drugo krštenje. Prosječno bude po tri – četiri krštenja godišnje. To je za nas osvježenje, novi član. Želimo im puno uspjeha poslovnog kao i na ličnom planu, porodičnom. Želimo im puno sreće, zdravlja i napretka, kazao je Marko Maleš, paroh zenički.

Autor: Mi. D. Oslobođenje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno