Rukomet

ŠR “Čelik Junior” zdržalo kostur ekipe: Naredne sezone žele borbu za sami vrh

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedan od kandidata za Premijer ligu – Zenica će i u narednoj rukometnoj sezoni imati dva predstavnika u Federalnoj ligi. Uz starijeg ligaša, ekipu Čelika, u trci za visok plasman biće i mlađi ligaš ŠR “Čelik Junior”.

Ekipa trenera Vladimira Zeljke, pripreme za narednu sezonu počela je 14. augusta. Uprava je uspjela sačuvati kostur ekipe iz prošle sezone, kada su bili trećeplasirani u ligi. Iz Hrvatske se vratio Edin Bajramović, koji će i naredne sezone biti udarna igra ovog kluba

Nova imena u klubu su povratnik Muhamed Ajanović iz Čelika, i Selmin Zahirović iz Kaknja. Do početka lige očekuju se još neka nova imena u klubu. Ekipa redovno trenira na Bilmišću i u dvorani KŠC Sveti Pavao. Ono što je najbitnije za stručni štab jeste što su zadržali kostur ekipe.

U sklopu priprema narednog vikenda putuju u Jajce, gdje će sudjelovati na turniru. Osim domaćina Jajca, Škole rukometa “Čelik Junior” na turniru će učestvovati ekipe: Donji Vakuf, Mladost iz Banjaluke i Travnik.

Do početka lige i utakmice protiv Kaknja u gostima, Škola rukometa “Čelik Junior”, odigrat će generalku naredne sedmice 17 ili 18. septembra. Ime protivnika biće poznato narednih dana. Ambicije kluba su i u narednoj sezoni borba za najviši plasman na tabeli, a prema igračkom kadru uz Krivaju i Čelik sigurno da će biti konkurenti za to prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno