Posuđeno

ŠR “Čelik Junior”: Saopštenje poslije uvreda od strane trenera RK Čelik, Bojana Crnomarkovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ŠR “Čelik Junior”: Saopštenje poslije uvreda od strane trenera RK Čelik, Bojana Crnomarkovića – Poštovani mediji, sugrađanke i sugrađani,

U posljednje vrijeme se često postavlja pitanje o saradnji dva rukometna kluba koja egzistiraju u našem gradu, a obzirom da se također iznose i NEISTINE, naša dužnost je da vas upoznamo sa temom u cjelosti.

U gradu imamo RK Čelik – Zenica, klub sa istorijom preko 65 godina, te mlađi ŠR Čelik Junior koji postoji 7 godina. Obzirom da smo mlađi, krenut ćemo od starijeg, premijerligaša.

RK Čelik – Zenica i Uprava ovog kluba se nalaze u sljedećoj situaciju: NEMAJU omladinski pogon, NEMAJU ideju o opstanku u sadašnjem, jadnom stanju, a tek NEMAJU ideju o razvoju rukometa. Plan im se svodi na iduću sedmicu, a o dugogodišnjem planu je smiješno i pričati. U posljednjih 6-7 godina, kroz klub je prodefilovalo 50-ak igrača sa strane (15 internacionalaca, 10 loših, 15 povrijeđenih i svega nekoliko igrača vrijednih pomena). Zenička djeca u klubu se broje na prste jedne ruke. Naravno, nisu momci krivi, niti su došli sami. Doveo ih je neko. Uprava i struka. Važno je reći da je u istom vremenskom periodu kroz klub prošlo 10-ak ”stručnjaka” (također sa strane) koji su mahom najavljivali ”jedan novi i veliki Čelik”. Tako su se, uz iste najave, smjenjivali: Saračević, Filipović, Savčić, Antović, Skopljak, Uzeirović, Bašić, Crnomarković i drugi. Svi oni su bili tu za novac i to ne mali, odgovorno tvrdimo.  Također, odgovorno tvrdimo da je sadašnje stanje u RK Čelik-u koštalo naš grad za proteklih 6-7 godina između 800.000 KM – 1.000.000 KM,a rezultat je više nego katastrofalan.

Pored NK Čelik, ovakvim ophođenjem prema klubu, grad bi vrlo brzo mogao dobiti još jednog polumrtvog velikana. Dakle, nisu samo u nogometu boravili ”FINTAŠI”.

Sada o nama, školi rukometa ”Čelik Junior”.

Predpioniri, pioniri i kadeti se  takmiče u Omladinskoj ligi BiH ispred RSBiH. Izvinjavamo se što ”nemamo” juniorsku ekipu. Oni svi odreda igraju za prvi tim, a koji se takmiči u Prvoj ligi BiH. Vrijedno pomena je da ponovo postoji i ženski rukometni tim (rade paralelno sa muškim timovima).

GODIŠNJE, gradsku kasu koštamo MANJE nego ”stručnjak” Crnomarković MJESEČNO (njega smo namjerno imenovali, jer je još uvijek na budžetu. Nadamo se da neće još dugo.). Sve svoje obaveze i troškove ispunjavamo, te se finansiramo isključivo od članarina, prijatelja i sponzora.

U trenažnom procesu imamo preko 100 dječaka i 20 djevojčica, od kojih članarinu plaćaju samo najmlađe kategorije (Vrlo rado bi mjenjali sa gosp. CRNOMARKOVIĆEM, našu tromjesečnu naplatu za njegovu mjesečnu platu).

Možemo se pohvaliti da predstavljamo svoj grad u najboljem svjetlu, kako u BiH, tako i u inostranstvu. Godišnje posjećujemo 5-6 međunarodnih takmičenja širom Europe. Iz svojih redova smo iznjedrili 4 kadetska reprezentativca koja nastupaju za naš seniorski sastav, te 1 reprezentativku koja nastupa za kadetsku i juniorsku Reprezentaciju BiH.

Vrijedno je napomenuti da prvi tim našeg kluba čine momci u rasponu od 15 godina do 21 godine.

O SARADNJI ova dva kluba možemo reći samo da smo nekoliko puta kazali: ”Uredu, može saradnja. Kako?”, ali sa druge strane su dolazili ili medijski istupi (nedoreceni) ili populističke izjave.

Dakle, istina i činjenice su sljedeće: NIKADA, NIKO IZ RK ČELIK nije razgovarao sa predstavnicima ŠR ”ČELIK JUNIOR”. Tako, ponovo dolazimo do već pomenutog ”stratega” na klupi davljenika i izjave za medije poslije utakmice sa ekipom Hercegovine. LAŽ JE da je kontaktiran neko iz našeg kluba. ISTINA JE da su kontaktirani pojedini igrači, ali po hodnicima i privatno. LAŽ JE da smo odbili saradnju, jer nam ista i nije ponuđena zvanično. ISTINA I ČINJENICA JE da dotični gospodin ima problem rezultata, te da se isti mora nekako opravdati. ISTINA I ČINJENICA JE da se treneri i igrači u RK Čelik zadržavaju kratko, tako da se nadamo skorom odlasku ”velikog stručnjaka”. Čovjeka koji vodi ekipu sa preko 100 OMLADINACA naziva ”malograđanima” i ”primitivcima”, jer štite svoj rad i svoju djecu od UBLEHAŠA I FINTAROŠA.

A o saradnji?

Neki drugi put, sa nekim drugim ljudima.

UPRAVA KLUBA ŠR ”ČELIK JUNIOR”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno