Rukomet

ŠR “Čelik Junior”: Povlačenje članstva iz Upravnog odbora Rukometnog kluba “Čelik”

ŠR “Čelik Junior”: Povlačenje članstva iz Upravnog odbora Rukometnog kluba “Čelik” – Prije godinu dana rukovodstva dvaju rukometnih klubova iz Zenice RK “Čelik” i RK “Čelik Junior” postigli su sporazum o zajedničkom nastupu pod jednim imenom, te strategiji za budućnost.

Prošlu sezonu u Prvoj ligi FBiH, nastupila je ekipa pod imenom RK “Čelik” sastavljena i od igrača iz RK “Čelik Junior”, ipak nakon godinu dana kako saznaje SPORTZDK.BA Ovu vijest potvrdio je i Vladimir Zeljko, jedan od osnivača RK “Čelik Junior”.

“Nakon pauze od jedne sezone, ekipa Čelik Juniora naredne sezone će ponovo nastupiti u Prvoj ligi FBiH, grupa Sjever. Ekipu će činiti igrači, koji su ponikli u našem klubu, te će biti priključeno 10-tak omladinaca, a prosjek ekipe će biti 17-18 godina. Prekidamo saradnju, odnosno ugovor o saradnji koju smo imali s RK Čelik”, kazao je kratko u izjavi za naš portal Vladimir Zeljko.

Tako će kako stvari stoje naredne sezone, Zenica imati gradski derbi u rukometu ovaj put u Prvoj ligi FBiH. Umjesto da naprave jedan klub, jak u seniorskom, ali i omladinskom dijelu, svađe, razmirice i nepovjerenje dovele su do toga da su se vratile na mjesto, od prije godinu dana. Ništa novo za sport u Zenici!

sportzdk.ba

loading...