Rukomet

ŠR Čelik Junior: Najavljen pohod na Premijer ligu, gradski derbi u Kaknju i predstavljen novi direktor kluba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici održana je press konferencija Škole rukometa (ŠR) Čelik Junior, a teme konferencije su bile novosti u klubu, te predstojeći derbi gradskih rivala, RK Čelik – ŠR Čelikk Junior, koji će se igrati ove nedjelje, 13.11. u Kaknju od 16 sati..

Prisutnim su se obratili Dženan Dedić, član UO kluba, Vladimir Zeljko, šef stručnog štaba, Adnan Šabani, novi direktor kluba ŠR Čelik Junior, te prvotimci kluba, Džan Čeljo, Faris Mrako i Edhem Grabus.

O narednoj utakmici prvo su se saopštenjem oglasili iz rukometnog kluba Čelik u kojem su kazali da će  se zbog zauzetosti Arene utakmica igrati u Kaknju. Nakon toga uslijedilo je i saopštenje iz mlađeg zeničkog ligaša u kojem su  odgovornost prebacili na Upravni odbor  Čelika i pojasnili kako oni nisu odgovorni za termin i mjesto odigravanja, ali da će putovati u Kakanj i odigrati susret.

Prepiska saopštenjima i igranje u Kaknju još jednom su potvrdili kako su odnosi dva zenička kluba veoma loši i da najviše ispaštaju gledaoci i ljubitelji rukometa. Danas su u mlađem zeničkoim ligašu dodatno ublažili stavove i naglasili kako su njihove ambicije Premijer liga i razvoj rukometa.

Derbi utakmica 8.kola Prve lige FBiH, grupa „Sjever“ u rukometu je svakako gradski derbi između RK Čelik i ŠR Čelik-Junior, koji se drugu godinu uzastopno neće igrati u Zenici, nego u Kaknju. Ova derbi utakmica na rasporedu je u nedjelju od 16 sati.

Ovo je bio jedan od razloga sazivanja press konferencije, a drugi razlozi su novosti u ŠR Čelik Junior.

Jedna od aktuelnosti je predstavljanje novog direktora kluba, a to je Adnan Šabani, koji je i ranije bio u klubu.

-Imamo nove sponzore u klubu i nove ljude u Upravnom odboru, a naš novi direktor je Adnan Šabani, koji je i ranije bio u klubu. Uz pojačanja u Upravnom odboru uz zadržavanje igračkog kadra iz prošle sezone, mi smo angažovali dva-tri nova igrača, naravno naša iz Zenice, koji su nam donijeli dodatni kvalitetu i siguran sam da će nam donijeti dodatni kvalitet, te da ćemo ispuniti naše ciljeve. Samo bi još dodao da je sramota da drugu godinu uzastopno igramo u Kaknju gradski derbi, ne radi nas, nego radi publike koja bi došla u Arenu da pogleda kvalitetan rukomet. Nema veze, tako su se odlučili u RK Čelik, pobijedili smo ih prošle godine u Kaknju, ne vidim razloga da to ne ponovimo u nedjelju – rekao je, pored ostalog, Dženan Dedić

Novi direktor kluba, Adnan Šabani se zahvalio gradu Zenica i gradonačelniku kao Skupštini Javnog preduzeća ispred kojeg je ovdje kao sponzor. Smatra da je Čelik junior  u gradu Zenica, možda najbolje organizovan klub i klub sa najviše djece. Sve kategorije su zastupljene.

-Svako ko želi da pomogne sportu u ovom gradu treba da se ukljući u ovu priču i da zajedno napravimo jednog stabilnog prvoligaša odnosno Premijer ligaša.Do sada smo zatvorili oko 80 % budžeta i do kraja sezone će to biti i preko toga. Svi animoziteti u gradu, kako sportski tako i politički, moraju se malo spustiti i naći zajednički jezik kako napraviti stabilne ligaše -, kazao je Šabani.

Vladmir Zeljko, šef stručnog štaba i osnivač ŠR Čelik Junior, podsjetio je još jednom na to što se utakmica igra u Kaknju, a ne u Zenici, te se osvrnuo na gradski derbi, ali i očekivanja u rezultatskom smislu u ovoj sezoni

-Bili smo u komunikaciji s Rukometnim savezom i komesarom takmičenja, razmišljali smo o mnogim varijantama, na kraju Upravni odbor donio je odluku da igramo u Kaknju i mi ćemo igrati tamo, ali smatramo da je takmičenje neregularno, jer RK Čelik svoje utakmice ove, ali i prošle godine igra u tri različita grada. Odluka Komesara je van svih pravila i okvira, ali mi idemo odigrati tu utakmicu i pobijediti. Jučer smo poslali saopštenje za javnost, mediji su to prenijeli, nema se tu više šta pričati. Nama Gradska uprava plaća Arenu i nama i RK Čelik, a oni igraju svoje utakmice, npr u Vitezu ili Kaknju što stvarno nema smisla. Spremni smo za derbi, skautirali smo ih, znamo šta da očekujemo i vjerujem da rezultat neće izostati. Mi smo riješili posljednja četiri derbija, mi smo u psihološkoj prednosti, ali ja lično bih prednost u ovom derbiju dao RK Čelik budući da su oni domaćini. Mi imamo cilj ove sezone, a to je ulazak u Premijer ligu. Imat ćemo konkurente u gradskom rivalu Čeliku, tu je ekipa Banovića, Tešanj je također veoma nezgodan kući, prvenstvo je dugo, tek je osmo kolo pred nama i vidjet ćemo šta će na kraju biti. Ove godine pet ekipa ispada iz Premijer lige, a godinu nakon te ispadaju dva kluba, tako da nam je sada jedinstvena i velika šansa da uđemo u Premijer ligu, te da napravimo stabilan klub u svakom smislu, za najviši rang takmičenja.

Mi ne bježimo od priče fuzije ili dogovora s Čelikom, ali mi imamo neprocjenjiv kapital u omladinskom pogonu, druga strana se mora odreći nekih stvari, moramo sjesti za stol i da nas uvažavaju i da prevladava zdrav razum i kompromis za dobrobit cijelog rukometa u Zenici.-, kazao je, između ostalog Zeljko.

Prvotimci ŠR Čelik Junior, Džan Čeljo, Faris Mrako i Edhem Grabus žale što se ova derbi utakmica igra u Kaknju, a ne u zeničkoj Areni. Ističu da su spremni za derbi, da će dati maksimum i da je njihov tim spoj mladosti i iskustava. Očekuju pozitivan rezultat i da će i nakon ovog kola ostati na liderskoj poziciji.

U ŠR Čelik Junior se nadaju da se ovo sa premještanjem utakmice dešava samo sad i nikad više.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno