Politika

SPU BiH Zenica: Radnicima ove zemlje čestitamo 1. maj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska organizacija Stranke penzionera / umirovljenika BiH Zenica , svim radnicima čestita 1. Maj međunarodni praznik rada , sa željom da nam vi radnici dugo , dugo poživite , da imate  prije svega šta da radite , da imate dostojanstvene uslove za rad i da na kraju za svoj rad dobijete adekvatnu platu kao rezultat vašeg rada, truda i zalaganja.

Mi penzioneri u svakom pogledu sve rednike bez zadrške podržavamo u njihovoj opravdanoj borbi za što bolje i humanije  uslove rada  i za adekvatne plate.

Radnici znajte na vašoj smo  strani jer smo  mi penzioneri-umirovljenici donedavno bili ono što ste vi !

Aktuelnoj vlasti , vlasnicima kapitala, preduzeća, fabrika i svega onoga što ima potrebu za radom, Gradska organizacija Stranke penzionera/umirovljenika  Zenica poručuje da se okrenu prioritetu svih prioriteta za ovu našu napačenu, izmorenu i iznurenu zemlju a to je stavranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta, stavranje humanijih uslova rada i adekvatne nagrade – plate za radnike svih vrsta ( proizvodne i neproizvodne) te stavranje uslova za ostanak mladih u svojoj rodnoj grudi!

Gospodo, ovo vam je najbitniji uslov za dalji  opstanak, prosperitet i razvoj naše zemlje jer iz rada  i od rada proističe sve : i blagostanje i sreća i zadovoljstvo i život  ali u konačćnici i naš opstanak.

Političarima , vlasnicima života  i smrti svih nas,  poručujemo : „ Okrernite se malo oko sebe jer odmah do vas je vaš prvi komšija koji nema posao, koji nema šta da jede a vi uživate blagodeti ovog nakaradnog sistema i „kupate „ se u blagostanju i nezaluženo visokim primanjima koja se kreću od 3000 KM do 5000 KM i više! Zaista jadno i sramotno da jadnije i sramotnije nemože biti!

Vlastodršci, razmislite malo ozbiljnije o tome jer ko će sutra vama obezbijediti penziju/ mirovinu ako neće radnik a posebno onaj iz priozvodnje: rudar, metalac i svako ko nije na budžetskim jaslama !

Zato na kraju još jedanput svim radnicima čestitamo 1.Maj međunarodni praznik rada i

„NEK NAM ŽIVI, ŽIVI RAD“!.

Predsjednik Gradske organizacije SPU BiH Zenica mr.Mehmed Rahmanović,prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno