Politika

SPU BIH Zenica: 25.oktobar, Dan penzionera/umirovljenika FBiH – Čestitka svim penzionerima/umirovljenicima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani penzioneri/umirovljenici,
Gradska organizacija Stranke penzionera / umirovljenika Grada Zenica, želi čestitati 25.oktobar Dan penzionera Federacije Bosne i Hercegovine svim penzionerima/umirovljenicima, uz dobro zdravlje, dug život i veće i primjerenije penzije. Ovaj Dan kao svoj praznik penzioneri/umirovljenici u Federaciji Bosne i Hercegovine obilježavaju od 1997. godine, kada su održani masovni protesti penzionera/umirovljenika pred zgradom vlade Federacije BiH kada je učestvovalo preko 100.000 penzionera/umirovljenika koji su na taj način izrazili svoje nezadovoljstvo i ukazali na težak materijalni, socijalni i zdravstveni položaj.

Na Dan penzionera/umirovljenika, Gradska organizacija će održati radno-svečanu sjednicu gradskog rukovodstva Stranke penzionera/umirovljenika grada Zenica , gdje će na skoroman način obilježiti Dan penzionera/umirovljenika ali i analizirati rezultati Stranke penzionera / umirovljenika, na proteklim opštim izborima.  Rukovodstvo Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika BiH grada Zenica poručuje svim penzionerima/umirovljenicima da je Stranka penzionera BiH ta politička snaga koja može, želi i hoće na pravovaljan i iskren način u političkoj utakmici boriti se za ostavrivanje interesa i ciljeva penzionerske populacije koji se ogledaju u poboljšanju ukupnog standarda i kvaliteta penzionerske populacije,

Dragi naši penzioneri/umirovljenici Imali ste priliku na netom završenim Opštim izborima da o svojoj sudbini sami odlučujete izabirajući kandidate na listama iz Stranke penzinera/umirovljenika BiH! Niste to uradili i nemamo ponovo svoje predstavnike u zakonodavnoj vlasti bilo kog nivoa. Zaista je to paradoks i zabrinjavajuće za budučnost ove populacije i intenziviranje borbe za poboljšanje ukupnog stanja penzionera/umirovljenika. Imate ponovo popravni ispit! Sada će lokalni izbori za nepune dvije godine pa vas sve penzionere/umirovljenike pozivamo da pristupite u člasntvo Stranke penzionera BiH kako bi se organizovali i sami sebi omogućili da krojimo svoju sudbinu i budučnost kroz angažman naših predstavnika, članova Stranke /penzinera/umirovljenika u izabranoj zakonodavnoj vlasti.

Obećavamo vam da mi u Gradskoj organizaciji Stranke penzionera/umirovljenika BiH grada Zenica, nećemo posustati i očekujte nas uskoro u svojoj Mjesnoj zajednici, soliteru, ulici itd. da o svemu porazgovaramo i da pristupite u članstvu u Stranku penzionera/umirovljenika BiH.  Takođe vas obavještavamo da nas možete posjetili u prostorijama Gradske organizacije Stranke
penzionera/umirovljenika BiH Grada Zenica, ponedeljkom, srijedom i petkom od 11:00 do 13:00 sati preko puta tzv.“Poliklinike“ ( Doma zdravlja) kod južne strane stadiona „Bilino Polje“. Dobro nam došli ! Očekujemo vas ! Nudimo vam nadu za bolje penzionersko sutra!
Još jednom vam čestitamo 27.10. Dan penzionera/umirovljenika Federacije BiH.

Kontakt telefoni Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika BiH Grada Zenica su:
061 140 111 – predsjednik Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica;
081 987 813 – sekretar Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica i
032 970 298 – kancelarija Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica.

Gradska organizacija SPU BiH Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno