Posuđeno

Spisak i detalji firmi koje su dobijale najviše poslova javnih nabavki u BiH od 2011. do 2015.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Spisak i detalji firmi koje su dobijale najviše poslova javnih nabavki u BiH od 2011. do 2015. – Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) objavio je specijaliziranu stranicu za javne nabavke, te bazu podataka o 50 najuspješnijih firmi u javnim nabavkama.

Stranica sadrži osnovne podatke o vlasništvu, poslovanju, poreskim dugovima, sudskim presudama te poticajima i stranačkim donacijama za 50 firmi koje su u proteklih pet godina kroz javne nabavke u BiH prihodovale ukupno preko 2.3 milijarde KM.

To je 30 posto od ukupno potrošenog novca kroz javne nabavke u BiH od 2011-2015 – 7.5 milijardi KM.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) prvo je sačinio bazu podataka o ugovorima sklopljenim kroz javne nabavke u BiH od 2011. do 2015. godine. Podaci su crpljeni iz službenih glasnika te, za 2015. godinu, sa stranice Agencija za javne nabavke BiH.

Iz svih tih podataka izdvojene su firme koje su dobile najviše novca u određenim, najunosnijim sektorima javnih nabavki: energetika, građevina, nabavka goriva, medicina i farmacija, informatika te nabavka vozila.

top50firmi-cin-nabave (1) top50firmi-cin-nabave (2) top50firmi-cin-nabave (3) top50firmi-cin-nabave (4) top50firmi-cin-nabave (5)

Klikom na ovaj link možete vidjeti spisak, a nakon što odete na originalni link, na njemu možete  klikom na pojedinačnu firmu i detalje o ugovorima



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno