Ostali sportovi

SPID bolji od Čelika u finalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom 3. Maja-Dana otpora općine Breza,odbojkaški klub invalida „BREZA“ član Premijer lige BiH,organizovao je sedmi tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci.

Nastupile su četiri ekipe i to premijer ligaši SDI „SPID“ iz Sarajeva,KSO“ČELIK 07“ iz Zenice,OKI „BREZA“ i prvoligaš OKI „KAKANJ 92“ iz Kaknja.U svim mečevima prikazana je kvalitetna igra svih aktera,viđeno je dosta atraktivnih smečeva,servisa,blokova…a što su prisutni ljubitelji odbojke često nagrađivali salvama aplauza.

U prvom polufinalnom meču turnira, a koji je ujedno bio i meč 16 kola Premijer lige,odbojkaši „Čelika“ neočekivano,ali sasvim zasluženo,pobijedili su ekipu „BREZE“ rezultatom 3:1 (25:18,19:25,13:25,16:25).U drugom polufinalu ekipa SPID bila je bolja od KAKNJA sa 2:0 u setovima (25:14,25:7).U meče za treče mjesto domaća ekipa pobijedila je KAKANJ sa 2:0 (25:19,25:20).

U finalnom meču SPID je pokazao svu ljepotu i raskoš ove igre i jednom sjajnom igrom pobijedio je ČELIK sa 2:0 (25:14,25:15),te na taj način postao pobjednik ovog renomiranog turnira. Nagrada za fer plej pripala je odbojkašima iz Kaknja,dok je za najboljeg igrača proglašen naš reprezentativac ,član ekipe SPID,izvanredni Safet Alibašić.Sve ekipe,kao i najbolji igrač, dobili su priznanja i zahvalnice za učešće na turniru, a izvanredni domačin turnira,OKI „BREZA“ zaslužuje sve čestitke za kompletnu organizaciju turnira.
Akteri finala:
SDI„SPID“ Sarajevo:Alibašić,Kapetanović,Ligata,Šehić,Rizvanović,Kešmer.Trener:Safet Alibašić.
KSO„ČELIK“Zenica:Mušanović,Buljubašić,Alispahić,Salkić,Bajramović,Bjelogravić,Hakanović,Šakir,Subašić.Trener:Nermin Bjeloglavić.

Eni News



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno