Kultura

Spektakl pred “CABARET WINTER FEST”: Noć bluesa sa Pecom Petejem, Small House Brown i grupom GONG

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Spektakl pred “CABARET WINTER FEST”: Noć bluesa sa Pecom Petejem, Small House Brown i grupom GONG – Braća Petrović, Ivan i Andrija, odlučni su da sa ovogodišnjim 6. “Cabaret Winter Festom” obore sve dosadašnje rekorde programske ponude i posjećenosti.

Pa tako već u subotu, 30. novembra, kao najavu za ovaj festival, našim sugrađanima priređuju nezaboravnu “Noć bluesa” u Cabaret clubu, na kojoj će nastupiti jedan od najboljih ex-Yu bubnjara svih vremena, Peca Petej, regionalno poznati muzički sastav iz Zagreba Small House Brown i domaća grupa “dobro uhodanih staraca” GONG.

Pecu nije potrebno posebno predstavljati zeničkoj publici, osobito ljubiteljima dobrog starog rocka, koje je prošle godine, također u Cabaret clubu, oduševio na koncertu Dade Topića i grupe GONG, a ne zaboravimo da nas je zahvaljujući isključivo njegovom prijateljskom “poduhvatu” na istoj sceni svojim koncertom počastila i Zdenka Kovačiček. Stoga će sad biti i više nego zanimljivo poslušati ga u sinergiji sa Small House Brown, koji svira muziku nastalu na jugu Amerike i interpretira pjesme najvećih stvaralaca bluesa, kao što su: Elmore James, Robert Johnson, Muddy Waters, J.L. Hooker, Wilie Dixon, Stivie Ray, Fredie King, Albert Collins, Luther Allison i drugi. Inače, osim pozornica diljem naše regije, ovaj bend je svojevremeno nastupio i na festivalu “Eureka” u Springsu (SAD).

Small House Brown čine Krešo Oremuš, jedan od najvećih majstora usne harmonike u Evropi, Mario Žuvela, nezaobilazna figura zagrebačke rockabilly scene 90-ih, bubnjar Marko Bosak, te gitarista i vokal Stipe Brown kao osnivač i frontman benda.

“Ni najmanje ne sumnjamo da će našu publiku u prepunom Cabaret clubu Small House Brown svojim vještim kombinacijama žestoke ritam sekcije i virtuoznih rifova usne harmonike i gitare očarati do pomisli da se nalaze negdje na ulicama starog Memphisa, Chicaga, San Francisca i New Orleansa. A naši GONG “omladinci” još jednom će nas podsjetiti zašto je Zenica još uvijek bedem starog dobrog rocka. Također ovom prilikom se želim zahvaliti firmi “SHOT” iz Zenice, koja je generalni pokrovitelj koncerta, kao i Kerimu Demiriju za vizualizaciju i design” kazao nam je Ivan Petrović i pozvao sve zainteresovane za ovaj blues spektakl da na vrijeme izvrše svoje rezervacije koje možete izvršiti na broj telefona 032/246-246



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno