Rukomet

Spektakl: 45 timova i 800 rukometaša u Zenici

s lijeva Breko-Glibo.Dedić-Zeljko-Vidimlić-Hodžić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Spektakl: 45 timova i 800 rukometaša u Zenici- U press centru Arene Zenica danas je održana press konferencija povodom organizacije najvećeg rukometnog događaja za mlade na prostoru Balkana, 6.međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva.

Prisutnim novinarima obratili su se: Vlado Zeljko, menadžer Škole rukometa (ŠR) Čelik Junior, Dženan Dedić, direktor ŠR Čelik Junior, Kemal Vidimlić, igrač i trener mlađih selekcija ŠR, te mladi igrači Harun Hodžić i Mateo Breko.

Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, koji je obavijestio prisutne da će se u Zenici od 15. do 17. januara 2016.godine održati 6. međunarodni rukometni turnir prijateljstva koji će okupiti blizu 800 rukometaša i oko 45 rukometnih selekcija u pet kategorija iz Slovenije, Srbije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Plakat za rukometni turnirProteklih pet turnira prijateljstva u organizaciji škole rukometa Čelik junior rukometaši su igrali u dvoranama Bilmišće i Areni u Zenici, dok će ove godine utakmice, koje će biti odigrane u tri dana turnira, biti odigrane samo u Areni Zenica. Menadžer ŠR Čelik junior Vlado Zeljko je kazao da je cilj da se turnir iz godine u godinu podigne na viši nivo. Zeljko, pored ostalog, ističe:

„Organizacijom ovog turnira trudimo se da i njegov kvalitet iz godine u godinu dignemo na viši nivo. Ove godine fokus smo stavili na više ekipa iz Bosne i Hercegovine, jer smo tu da radimo na promociji bosanskohercegovačkog rukometa. Na turniru će učestvovati blizu 800 učesnika i 45 selekcija svih starosnih kategorija, od cicibana, koji su 2004. godište do seniora. Sve utakmice će suditi bh. sudije sa IHF i EHF licencama međunarodnih asocijacija, te ženski par dudija iz Srbije. ŠR Čelik Junior će nastupiti u svih pet selekcija (seniori, juniori, kadeti, pioniri i predpioniri“- zaključuje Vlado Zeljko.

Dženan Dedić, direktor ŠR Čelik junior je kazao da su sve pripreme prevedene kraju, te da se nada da će građani Zenice prepoznati sportski duh i odazvati se u što većem broju utakmicama na koje je ulaz slobodan za sve tri dana.

Inače, Škola rukometa Čelik Junior ima veliku tradiciju u organizaciji međunarodni rukometnih takmičenja.

Ovogodišnji turnir je samo jedan u nizu uspješnih projekata, koji realizuju na području našeg grada, te time promovišu kompletnu državu na najbolji mogući način. Kako je istaknuto na pressu ovaj turnir je jedini turnir u regiji sa ovoliko starosnih kategorija

Iz organizacionog odbora pozivaju ljubitelje rukometa da dođu pogledati ovaj „neviđeni rukometni spektakl, te spoznati zbog čega je ovo pravi „Turnir prijateljstva“.

Prve utakmice bit će odigrane već sutra u Areni u Zenici od 08 sati, a svečano otvorenje turnira zakazano je za subotu u 12 sati i 30 minuta.

E.Imamović za Zenicablog

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno