Zenica

ŠPD ZDK: uštede u 2015.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, usvojila izvještaj Kantonalne uprave za šumarstvo ZDK o utrošku namjenskih sredstava iz oblasti šumarstva za period januar – juni 2015.godine.

Programom utroška namjenskih sredstava iz oblasti šumarstva za 2015. godinu planirana su namjenska sredstva u visini od 1.243.959 KM, a čine ih prihodi od naknada za općekorisne funkcije šuma i obavljanje stručnih poslova u privatnim šumama, naknade u postupku promjene namjene šumskog zemljišta i za korištenje državnih šuma, te za štete pričinjene državnim šumama i šumskom zemljištu, kao i sredstva za proširenu biološku reprodukciju šuma.

U skladu sa realizacijom kantonalnog programa mjera štednje, Kantonalna uprava za šumarstvo ZDK je za prvih šest mjeseci, od ukupno planiranih 1.243.959 KM, utrošila samo 269.962 KM, odnosno 21,7 posto planiranih sredstava.

Prema prezentiranom izvještaju zaposleni u Kantonalnoj upravi za šumarstvo ZDK su najveće uštede u odnosu na planirani utrošak namjenskih sredstva iz oblasti šumarstva ostvarili na izdacima za gorivo, nabavci materijala i komunalnim uslugama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno