Ljudi

Spasio dvoje djece iz požara: Policajcu Kerimu Karaliću dodijeljena Zlatna značka civilne zaštite

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (KŠCZZDK), danas je na svečanoj sjednici povodom 1. marta – Svjetskog dana civilne zaštite, kojom je predsjedavao komandant i novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi tog kantona Danijel Pašić, dodijelio priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama za 2023. godinu.

Priznanja “Zlatna značka”, “Pismena zahvalnica” i “Pismena pohvala” dodjeljuju se pojedincima i kolektivima “za naročito uspješan rad, djela i zasluge te doprinos izgradnji sistema zaštite i spašavanja ljudi i dobara, a na prijedlog općina u ovom kantonu te KUCZZDK, a najviše priznanje – “Zlatna značka”, ove je godine dodijeljena Kerimu Karaliću iz Kaknja.

Karalić je policajac Policijske stanice Kakanj, a on je priznanje zaslužio za podvig od 3. januara prošle godine, kada je spasio dvoje djece iz požara u kući u kakanjskom naselju Varda.

Kerimu čestitamo na ovom zaista humanom i hrabrom gestu i želimo mu puno sreće u budućoj službi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno