Ljudi

Španac oduševljen prekrasnim gestom Amela Tuke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka osvojio je četvrto mjesto u finalnoj utrci na 800 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

Tuka je u finalu ostvario vrijeme 1:47.90, što mu je bilo dovoljno za četvrtu poziciju, dok su prve tri pripale Špancu Adrianu Benu, Francuzu Benjaminu Robertu i Belgijancu Eliottu Crestanu.

Prvi kroz cilj je prošao Adrian Ben s vremenom 1:47.335, drugi Benjamin Robert koji je imao vrijeme 1:47.338, dok je treće mjesto pripalo Belgijancu Eliott Crestan (1:47.54).

Već smo pisali o sjajnom potezu bh. atletičara neposredno nakon utrke kada je prišao prvoplasiranom Benu i drugoplasiranom Robertu te im srdačno čestitao na pobjedi.

Njegov potez oduševio je i jednog španskog ljubitelja atletike koji je putem Twittera pohvalio gest bh. atletičara.

“Gospoda se može naći svuda. Čim se trka završila, sjajan sportista poput Amela Tuke odmah je prišao Adrianu Benu kako bi mu čestitao”, napisao je korisnik Alfredo Varona.

Tuka je zaista još jednom pokazao da nije samo vrhunski atleta nego i veliki čovjek, a još ljepše je vidjeti da i ljubitelji atletike iz drugih država to primjećuju.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno