Ostali sportovi

SP u aero modelarstvu: Rođeni Zeničanin i bivši član AK Zenica postao svjetski prvak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prošle sedmice je u Francuskoj, u gradu Moncontour održano Evropsko juniorsko i Svjetsko seniorsko prvenstvo aero modelara, u kategorijama F1A, F1B i F1C.

Na takmičenju je učestvovalo oko 250 modelara iz cijelog svijeta, a među njima i modelari iz Bosne i Hercegovine. Iz aero kluba Visoko su u kategoriji F1A i F1B učestvovali Elmin Kerko i Faruk Čabaravdić, dok iz Zenice niko nije učestvovao zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Ipak su na takmičenju su učestvovala i dvojica Zeničana, koji su ponikli i počeli svoj modelarski put u Aero Klubu Zenica.

Darijo Jermol kao član reprezentacije Hrvatske i Branko Bijelić kao član reprezentacije Srbije.

Čovjek koji je ponikao u našem klubu, a karijeru nastavio u aero klubu Zaprešić Darijo Jermol novi je svjetski prvak u aviomodelarstvu kategoriji F1C. On je u veoma jakoj konkurenciji u kojoj je učestvovalo 69 takmičara u klasi F1C, iz cijeloga svijeta izvojevao pobjedu i osvojio titulu prvaka svijeta. Radujemo se Darijevom uspjehu i upućujemo mu iskrene čestitke ispred svih članova Aero kluba “Zenica!

Sa nekoliko slika ćemo ilustrovati rast i napredak Darija – AERO KLUB ZENICA!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno