Zabava

Solo projekat Emira Bukovice BUKOWSKEE započinje pjesmom “Vrati film” sa Dannyjem Shepardom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Solo projekat Emira Bukovice, BUKOWSKEE započinje pjesmom “Vrati film (Rewind The Film)” sa Dannyjem Shepardom

Lider rock benda Emir & Frozen Camels (EFC), Emir Bukovica, pokrenuo je novi muzički projekat pod nazivom BUKOWSKEE. Radi se o Emirovom samostalnom projektu, u kojem će ga publika upoznati u ulozi producenta i autora pjesama malo drugačijeg senzibiliteta. Bukovica ostaje na tragu svog prepoznatljivog autorskog rock’n’roll rukopisa, ali povremeno i prelazi granice ovog žanra, stavljajući u prvi plan pjesme i samu muziku. On se tako vraća svojim korijenima, u vrijeme svojevrsnog muzičkog minimalizma, kada je kvalitet pjesme bio bitniji od produkcijske ispoliranosti i medijske eksploatacije.

“BUKOWSKEE je moja solo muzička priča, neovisna od EFC benda, nastala na talasima malo drugačije energije. Ona je povratak u moj intimni muzički svijet iz kojeg sam izašao kada sam osnovao EFC. Jednostavno sam se vratio u neke sobe koje sam ostavio iza sebe, a u kojima sam se nekada dobro osjećao i u kojima je ostalo puno lijepih uspomena, nota i pjesama.” – ispričao je Bukovica.

Prvi singl BUKOWSKOG “Vrati film (Rewind The Film)” na kojem gostuje američki bluzer Danny Shepard, govori o ljudskom odnosu i sazrijevanju unutar veze.
“Svi smo dolazili u dileme o našim vezama, a onda bi se pojavio neki unutarnji glas koji bi nam rekao da vratimo film, da ne rušimo tvrđavu koju smo dugo zajednički gradili, te da ne smijemo tako lako odustati od nekoga koga volimo. Bilo mi je nekako logično da na prvoj pjesmi mog novog projekta prvi gost bude baš Danny Shepard. Danny je jedan od ljudi i vrhunskih američkih muzičara koji mi je puno pomogao u karijeri. Odličan autor, fenomenalan gitarista i pjevač čarobnog glasa, pri tome pretalentovan producent, za kojeg se nadam da će uz Bukowskog ostati još jako dugo.” – dodao je Bukovica.

Pjesma “Vrati film (Rewind The Film)” snimljena je u studiju producenta Darrella Nutta, dok je video spot snimljen u istorijskom dijelu grada Fort Myers na Floridi, u saradnji sa američkom video produkcijskom kućom “defMEDIA”. Postprodukciju spota uradila je sarajevska produkcijska kuća “Prime Time” na čelu sa režiserkom Amelom Ćuharom. Cijeli spot snimljen je u jednom kadru, što je produkcijski iznimno zahtjevan poduhvat.

Biografija BUKOWSKEE

Vrati film (Rewind The Film) TEKST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno