Zenica

Solistički koncert Safije Vučenović u Muzeju Grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Solistički koncert Safije Vučenović u Muzeju Grada Zenice – Za srijedu, 18.09.2019. najavljujemo vam treći, solistički koncert Zeničanke, Safije Vučenović, koja je svoja prva dva koncerta imala u okviru zeničkog zimskog festivala Cabaret Winter Fest, predstaviljajući se sa najljepšim starogradskim i narodnim pjesmama, kao i sevdalinkama. Od tada pa do danas je muzički aktivna i nastupa sa svojim bendom.
Safija Vučenović rođena je 9.jula 1953.godine u Nemili kod Zenice. Udata je i ima dvoje dece, sina i ćerku. Djetinjstvo je provela u velikoj porodici sa četiri brata i četiri sestre, a kako kaže, pamti ga po lijepim stvarima i sevdahu koji se u njenoj porodici oduvijek pjevao.
Sevdalinke su njena ljubav iz djetinjstva, zato danas rado pjeva sevdah. Završila je Ugostiteljsku školu, odsjek za kuhara, a nekoliko godina nakon toga postala je član KUD “Željezara Zenica”. Igrala je folklor i rado pjevala na svim porodičnim i prijateljskim okupljanjima. Kaže da su je udaja, porodica i posao odvukli od muzičkog života. Danas kao penzioner ponovo je postala član KUD-a i član ženskog hora.
Želja joj je bila i da se pojavi u emisiji “Nikad nije kasno” i da promoviše sevdah koji pjeva iskreno i iz duše, što je i uradila i takmičila se u tom najpopularnijem show-u u regionu.
Safija na svom trećem koncertu “Za prijatelje”, pored izvrsnog maestra harmonike Amela Gađuna, najavljuje i goste, a koncert je najavljen za 18.09.2019. (srijeda) u Muzeju grada Zenice sa početkom od 19:00 sati, a ulaz je slobodan.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno