Biznis

Solidworks premium licence u Impulsnom kreativnom centru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Solidworks premium licence u Impulsnom kreativnom centru – Impulsni kreativni centar Agencije ZEDA će u narednom periodu biti bogatiji za profesionalne premiun licence SolidWorks-a te na taj način objediniti cjelokupnu ponudu za razvoj kompetencija i konkurentnosti MSP, mladih ljudi i svih onih koji žele da se upuste u preduzetničke vode.

Naime, kao što već znate u toku je edukacija studenata tehnikama Solidworksa, mladih i nezaposlenih u Impulsnom kreativnom centru Agencije ZEDA koja je počela 10. maja 2017. godine i trajat će ukupno 6 sedmica (24 časa). Kurs trenutno broji nešto više od 20 polaznika, iako je na kurs bilo prijavljeno 39 lica. Razlog odustajanja pojedinih kandidata bio je većinom taj što se radi o osnovama SolidWorks-a i što nismo bili u mogućnosti da ponudimo edukaciju na računarskoj opremi kojom raspolaže Impulsni kreativni centar jer nismo posjedovali oficijelne licence SolidWorks-a. Međutim naš trud i želja da ponudimo ovaj vid edukacije kao redovnu aktivnost ICC-a i u budućem periodu nije ostao nezapažen. U pomoć nam je priskočio projekat MarketMakers, kojeg podržava Vlada Švicarske, te Dassault Systemes SolidWorks Corporation koji su nam zajedničkim snagama obezbijedili profesionalni SolidWorks software. Na taj način su u značajnoj mjeri unaprijedili ponudu i trenutne potencijale našeg Centra te nam dali vjetar u leđa da sa ovim aktivnostima nastavimo i u narednom periodu.

Bitno je napomenuti da je plan za podršku urađen u saradnji s REZ agencijom koja je kofacilitator na projektu MarketMakers, kojeg provodi konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o. (Posao.ba), te im se ovim putem zahvaljujemo na pruženoj pomoći.

Sigurno da nas očekuju dodatne edukacije iz SolidWorks-a kako za početnike tako i za one s naprednim znanjem. Krajnji cilj je da na ovaj način stvorimo pozitivan uticaj na jačanja kompetencija kod mladih i nezaposlenih u cilju samozapošljavanja i kreiranja startup zajednice u Zenici te im obezbijedimo bolja radna mjesta.

Budite dio naše priče jer samo zajedno možemo napraviti iskorak za bolje sutra.

Više o projektu MarketMakers.

Više o Dassault Systemes SolidWorks Corporation i Strojotehnika.

Više o REZ Agency.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno