Ostali sportovi

Solidni nastupi Zeničana na šestom Atletskom mitingu Novi Grad Sarajevo

Solidni nastupi Zeničana na šestom Atletskom mitingu Novi Grad Sarajevo- Šesti Atletski miting Novi Grad Sarajevo, koji je danas održan u Centru “Safet Zajko”, okupio je 96 takmičara iz BiH i regije.

Program ovogodišnjeg, šestog mitinga, za razliku od prošle godine bio je obogaćen sa novom disciplinom 400m pr., a pored toga atletičari su se takmičili i u disciplinama 100m,  skok u dalj, 400m, 800m, 1500m, 3000m, kugla te nova disciplina revijalnog programa 100m pr. za djevojčice.

Na najbržoj disciplini 100m prvo mjesto osvojio je Hajrudin Vejzović, višestruki pobjednik na našem mitingu sa rezultatom 10.72s. Drugo mjesto zauzeo je Egon Savić sa rezultatom 10.79s, dok je treće mjesto osvojio Omar Dzanić. Kod žena najbrža je bila Ajla Reizbegović sa rezultatom 12.44s.Drugo mjesto zauzela je Neđada Ramić sa rezultatom 12.99s, dok je treće mjesto osvojila Kristina Stojković.

U bacanju kugle nastupalo je nekoliko olimpijaca. Prvo mjesto osvojio je Asmir Kolašinac sa najdužim hicem 20.92m, drugo mjesto zauzeo je Mesud Pezer sa hicem 20.72m, dok je treće mjesto osvojio Veljko Nedeljković sa hicem 18.39m .

Na disciplini 800m kod muškaraca najbrži je bio Stefan Ćuković sa rezultatom 1:52.71, drugo mjesto osvojio je Uroš Gutić sa rezultatom 1:53.62, dok je treće mjesto osvojio Adis Hodzić.

U disciplini 400m prepone, prvo mjesto osvojio je Nikola Kovačević, član AK Crvena Zvezda sa rezultatom 54.17s. U istoj disciplini, u kategoriji žena prvo mjesto zauzela je Maša Garić. Drugo mjesto osvojila je Belma Ćuran, dok je treće mjesto zauzela Rajak Dimitrija.

U disciplini skok u dalj, prvo mjesto osvojio je Omar Džanić sa rezultatom 6.24m. Drugo mjesto zauzeo je Tarik Smailagić sa skokom od 6.22m, dok je treće mjesto osvojio Salahudin Smailagić sa skokom od 5.96m. Kod žena prvo mjesto osvojila je Zana Bujak sa skokom od 5.38m, drugo mjesto zauzela je Emina Omanović sa rezultatom od 5.05m, dok je treće mjesto osvojila Adna Čomor sa skokom od 4.96m.

U najdužoj disciplini ovog mitinga, 1500m, takmičile su se žene. Prvo mjesto osvojila je Klara Andrijašević, dok je drugo mjesto zauzela Katarina Milosavljević, a treće mjesto osvojila je Glorija Kureš.

Abedin Mujezinović drugi u Sarajevu

Mesud Pezer drugi na atletskom mitingu u Sarajevu

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: