Biznis

Šokantni dugovi Rudnika Zenica: Za zdravstvo duguju 40 miliona, za PIO 42 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šokantni dugovi Rudnika Zenica: Za zdravstvo duguju 40 miliona, za PIO 42 miliona KM – Rudnik Zenica trenutno nema uslova za izmirenje duga i redovne uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje, prije svega zbog nedovoljne proizvodnje uglja. U Sindikatu ističu da neće dozvoliti situaciju po kojoj bi se obistinila najava iz Zavoda zdravstvenog osiguranja da bi mogla doći u pitanje ovjera zdravstvenih knjižica.

Mjesečna proizvodnja uglja u Rudniku Zenica, podsjeća u izjavi za RTV Zenica direktor, Nisvet Topalović, dovoljna je za isplatu plata i toplog obroka. Što se tiče ovosedmičnog sastanka sa nadležnima iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i Porezne uprave oko pitanja doprinosa za zdravstveno osiguranje, Topalović ističe da Rudnik ne osporava dug i spreman je za dogovor oko reprograma.

U Sindikatu Rudnika Zenica, prema riječima predsjednika Nijaza Varde i ne pomišljaju na scenarij da bi, zbog neuplaćivanja doprinosa za zdravstveno osiguranje, mogla doći u pitanje ovjera zdravstvenih knjižica.

To,jednostavno, nećemo dozvoliti, kaže Vardo. Menadžment Rudnika puno očekuje od stavljanja u funkciju širokog čela u Raspotočju. Time bi se povećala proizvodnja uglja i na taj način stvorile pretpostavke za redovne uplate doprinosa za zdravstvo, ukazuje direktor Topalović. Pri tom podsjeća, da je ukupan dug Rudnika Zenica za zdravstveno osiguranje oko 4o miliona maraka i vodi se za dva perioda, do 2009. i period nakon toga do danas. Realno je očekivati da će za izmirenje dospjeti iznos od oko 29 miliona maraka.    (Š.B. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno