Info

Socijalna ne(jednakost)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Socijalna ne(jednakost) – Nekako smo svjedoci da osobe sa invaliditetom nažalost na neki način uvijek budu žrtve našeg sistema koji je nažalost za njih  savršen na papiru a loš u praksi!
Sjećate te mladog studenta Socijalne pedagogije Muftić Almina? Koji je vodio veliku bitku sa obrazovnim sistemom zbog svog invaliditeta! Naravno na kraju je ovaj mladić završio fakultet. No, nažalost on ne moze da nađe posao dostojan njega!
Mi smo svakako svjedoci da je Almin mnogima pomagao da dođu do adekvatnog posla, da se izbore za svoja prava, bez obzira na njihov invaliditet.
Međutim danas on sam ima problem da nađe posao.
Napominjemo! Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji Federacije BiH jasno propisuje obavezu javnih i privatnih organizacija da moraju u svom sastavu imati min 1 osobu sa invaliditetom, u suprotnom državi plaćaju penale!
Opet postavljamo pitanje!
Do kada će javnost na ovakav način diskriminisati prava osoba sa invaliditetom?
Pogotovo onih koji su dio sebe uložili u ovaj sistem kako bi drugima pomogli, a danas njima treba ta ista pomoć!
Udruženje Socijalnih Pedagoga u Bosni i Hercegovini


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno