Politika

Snaga Centra: Odbijena inicijativa da se članovi Komisija odreknu naknada u korist građana – jasno je ko radi za svoj džep, a ne za Zenicu

Video: SNAGA CENTRA
SNAGA CENTRA
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Snaga Centra: Odbijena inicijativa da se članovi Komisija odreknu naknada u korist građana – jasno je ko radi za svoj džep, a ne za Zenicu – Danas (13.02.2017. godine) na sjednici Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica , odbijena je inicijativa našeg vijećnika Dženana Dedića za ukidanje naknada SVIM članovima komisija za rad u stalnim komisijama Vijeća.

U inicijativi koja je predložena za uvrštavanje na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnik Dedić (Snaga Centra) je zatražio da se cjelokupan iznos sredstava, prikupljenih na takav način, usmjeri na uspostavljanje besplatne autobuske linije u danima vikenda na izletište Smetovi, za građane Grada Zenica.

Članovi Radnog predsjedništva koji su glasali da se ova inicijativa ukloni iz dnevnog reda za iduću sjednicu su:

– Emina Tufekčić (SDA)

– Ekrem Čosić (SDA)

– Jasmin Hodžić (SBB)

Obećanja iz predizborne kampanje neke stranke su očigledno zaboravile. Umjesto toga, podmuklim političkim spinovanjem se pokušavaju tuđe zasluge pripisati sebi, a politička odgovornost za vidljivo sporne odluke, prebaciti lažnim etiketiranjem drugima.

Vrijeme je da zenička javnost tačno zna ko je održao sva obećanja iz predizborne kampanje i ko radi isključivo za dobrobit građana i Grada, a ko Gradsko vijeće koristi za svoje političke manipulacije i „naplate“ u vidu pozicija, funkcija i finansijske koristi.

Snaga Centra



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno