Kultura

Smotrom folklora počelo obilježavanje Dana ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Smotrom folklora počelo obilježavanje Dana ZDK  – U sali HKD “Napredak” u Zenici u subotu je održana smotra folklora koja je okupila veliki broj djece članova kulturno-umjetničkih društava iz Zenice i susjednih gradova.

Posjetioci su uživali u folklornim izvedbama učesnika koji su na jedinstven način predstavili kulturu i tradiciju naroda ovih krajeva. Ova smotra je bila prva aktivnost u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona.

Druga aktivnost, “Tamburaški susreti i Dječiji sevdah fest”, planirana za 25. avgust 2018. godine će, zbog tehničkih razloga, biti održana u četvrtak 23. avgusta 2018. godine na platou ispred RK Bosna ili u slučaju lošeg vremena u sali HKD “Napredak”, od 18,00 sati.

U utorak, 28. avgusta 2018. godine, u Muzeju grada Zenice sa početkom u 13,00 sati planirana je promocija knjige, regionalne zbirke priča “Tri kraljice” i izložba “Tvrđave u dolini Bosne”.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno