Zabava

Smetovi: program zimovanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Smetovi su u pravom zimskom ambijentu, raspoloživi posjetiocima sa svim svojim kapacitetima. Svi preduslovi da se provede ugodan dan na snijegu i čistom zraku su bili tu, samo je trebalo doći, a i to ne bi trebao biti problem do 18. januara, s obzirom da su gradske vlasti, u sklopu Programa zimovanja djece i omladine osigurale i povoljan svakodnevni autobusni prijevoz ispred Gradske arene u 9:30.

Asfaltni put do ovog omiljenog zeničkog izletišta, u dužini od 8 kilometara je čist, dobro se održava. Na Smetovima i danas sunca mnogo više nego u gradu, čistog zraka, snijega u izobilju, ali malo posjetilaca, iako je kroz organizovano zimovanje omogućeno i niz drugih pogodnosti za ugodan dan. Oni koji su došli su prezadovoljni. Ispred Gradske uprave zadovoljstvo je izrazio i Zijad Softić, pomoćnik gradonačlenika za društvene djelatnosti, mada određenih problema ima i to upravo s prijevozom građana, čiju kartu Grad sponzoriše u polovičnom iznosu.

Najbučnije je bilo kod planinarskog doma gdje instruktori Sportske škole obučavaju skijanju najmlađe sugrađane, a čiji prijevoz u potpunosti plaća Grad. Mali ski lift nije u funkciji, ali problem je premošten postavljanjem bejbi ski lifta.

Prijem, odmor i čaj ovoj djeci osiguran je u Domu planinarskog društva Željezara, u kojem grad također plaća pola cijene toplog napitka i jela. I Dom izviđača i radioamatera je premalen da udovolji zainteresovanima za izviđačko zimovanje, a nerijetki su i pješaci rekreativci. Za ovogodišnje januarsko organizovano zimovanje djece i omladine na Smetovima grad i Kantonalna vlada osigurali su oko 11 hiljada maraka.

(Sinan G. rvtvze)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno