Info

Smanjiti broj neosiguranih automobila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Smanjenje broja neregistrovanih i neosiguranih vozila u BiH neophodno je dovesti na dopustiv nivo za ispunjavanje preduslova za potpisivanje međunarodnih sporazuma koji će povećati slobodu kretanja ljudi, robe i usluga u prekograničnom saobraćaju, ističu iz Koordinacionog odbora za sprovođenje mjera smanjenja neregistrovanih/neosiguranih motornih vozila u BiH.

Novoformirani Koordinacioni odbor u saopštenju navodi da je upotreba neregistrovanih/neosiguranih motornih vozila na teritoriji BiH u posljednje vrijeme u porastu. Iz tog tijela upozoravaju da, ako takva vozila budu uključena u saobraćaj, može doći do velikih problema za sve učesnike, uključujući i vlasnike tih motornih vozila. 

U saopštenju se napominje da je, s tim u vezi, Biro zelene karte u BiH i pristupio formiranju Koordinacionog odbora za sprovođenje mjera smanjenja neregistrovanih/neosiguranih motornih vozila u BiH, koji čine predsjednik Upravnog odbora i direktor Biroa zelene karte, direktori entitetskih zaštitnih fondova i predsjednici entitetskih udruženja društava za osiguranje.

Odbor je već održao prvi sastanak i dogovorio načela rada, kao i osmišljavanje i realizaciju akcionog plana kojim će biti podignut nivo svijesti u javnosti o važnosti uklanjanja ove negativne pojave u društvu i posljedica koje mogu nastati upotrebom neregistrovanih/neosiguranih motornih vozila u BiH.

U planu je i uključivanje nadležnih organa vlasti, kao i vlasnika vozila, u naredne aktivnosti radi izbjegavanja mnogo većih štetnih posljedica od izbjegavanja troškova zakonske procedure registracije motornog vozila, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjedavajući Koordinacionog odbora Miroslav Miškić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno