Ostali sportovi

Smajlović na čelu organizacije mitinga Zenica 2015.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan prvi sastanak Organizacionog odbora Mitinga Zenica 2015. Predsjednik Organizacionog odbora mitinga Husejin Smajlović, gradonačelnik Zenice. Održan je prvi sastanak Organizacionog odbora (O.O.) VI Međunarodnog atletskog mitinga “Zenica 2015”, potvrdio nam je Aziz Kevelj, sekretar i direktor atletskog mitinga „Zenica 2015“. Za predsjednika O.O. izabran je Gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović, a potpredsjednik je Suad Kaknjo (Predsjednik AK Zenica).  Za Direktora mitinga, šesti put zaredom, imenovan je  Aziz Kevelj, generalni sekretar AK Zenica.

Članovi O.O., osim pomenutih su:
1. Behrudin Duraković
2. Damir Begić
3. Jasmin Horić
4. Semir Šut
5. Esad Čivić
6. Senad Sarajlić
7. Edin Beganović
8. Feđa Jovanović
9. Mišo Pedalo
10. Mladen Simić
11. Jusuf Duraković
12. Tahir Šabić
13. Sajto Čehović
14. Mirsad Pripoljac
Poziv za člana O.O. upućen je i Ministru za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, ali je isti odbio sa obrazloženjem. Napomenuo je da će Ministarstvo, kome je on na čelu, u granicama mogućnosti, podržati ovu manifestaciju.
Sponzorstvo ili donatorstvo obećali su: Općina Zenica, BHT, BH Pošte , “Arel”, “Grading”, “Strong auto”, “Almy” Zenica, RM-LH Zenica, RMU Zenica, “Agroekonomik” Zenica, Elektro privreda BiH, “Arcelor Mittal”, “Naša riječ” Zenica, Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih terena Zenica, P.P.U. “Bambi” Zenica. Takođe se očekuje (kao i ranijih godina) podrška od strane Federalnog Ministarstva za kulturu i sport kao i Ministarstva civilnih poslova BiH
Medijski pokrovitelji: “Naša Riječ” Zenica i RTV Zenica. Očekuje se da IC Kakanj i “Al Yazeera”, na svoj način, propratiti ovaj sportski događaj, a TV BiH će napraviti polusatnu reportažu sa Mitinga, naredni dan, u udarnom terminu.
Organizator 6. Međunarodnog mitinga „Zenica 2015“ je Atletski klub „Zenica“, a miting će se održati u srijedu 03.juna 2015.godine na Atletskom stadionu na Kamberovićima u Zenici.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno