Nogomet

“Slučaj Sivac” i dalje glavna tema: Sada je osvanuo i grafit kao poruka Želji i Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ni pomisliti nije mogao mladi član Čelika Eldar Sivac kada je krenuo na trening sarajevskog Željezničar nedavno da će postati jedna od glavnih tema u bh. sportu.

Sivac je obavio trening sa Plavima, ali se vratio u Zenicu i priključio pripremama Čelika. Plavi su bili zainteresirani za Sivca, no Čelik je imao svoje uslove i čini se da od toga nema ništa.

Sivac ima amaterski ugovor, ali pravila su jasna, iako su sve strane vjerovatno imale želju da na kraju bude pronađeno najbolje rješenje.

“Eldar je igrač Čelika, pod ugovorom je i to je to. Bilo je razgovora, ali trenutno vam mogu reći da je sve stalo. Nema ništa konkretno, on ima ugovor, doduše amaterski, a mi smo tražili odštetu. To je simbolična cifra, no sve je tada stalo.

Ponuđeni su nam neki igrači na posudbu, te i neki procenti za dalje, to je to što vam mogu reći na ovu temu”, kazao je u nedavnom razgovoru direktor Čelika Emir Čerim za SportSport.

Pritisak navijača Čelika je bio sve veći, pa su putem društvenim mreža objavili fotografiju Sivca sa treninga Željezničara, a sve uz pjesmu Svetlane Ražnatović Cece “Kukavica”.

Sivac je tako proglašen izdajicom, a netrpeljivost Zenica i Sarajeva je samim time i dodatna ‘narasla’.

NK Čelik se brzo oglasio na facebook stranici i tada dao svoj sud na ovu temu.

“Klub je iznad svakog pojedinca”, napisali iz redova federalnog prvoligaša.

U Zenici je sada osvanuo i zanimljiv grafit u zeničkom naselju Radakovo, a jasno je da se odnosi na navedenu temu.

“Vi u Zenici kada odete u Sarajevo ili Želju, završili ste svoju karijeru, fudbalsku i životnu”, piše na grafitu.

Saznajemo da Sivac trenira sa saigračima, ali da će klub donijeti konačnu odluku da li će biti suspendovan ili nešto drugo.

Sivac je standardan u redovima Zeničana, te ima 14 nastupa u prvom dijelu sezone i dodao je dvije asistencije. Skrenuo je pažnju na sebe, a stigao je poziv sa Grbavice gdje u stručnom štabu između ostalih radi Nermin Šabić kod kojeg je napravio prve nogometne korake.

Kasnije je iz Čelika išao i na posudbe, a navijačima je posebno zasmetala ‘izdaja’ jer je Sivac ne tako davno dobio i priznanje “Ponos Čelika”.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno