Zenica

Slatkiši Ze-do kantona: Obilježen Dan dijabetesa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Cjelodnevnim programom jučer je udruženje “Slatkiši Ze-do kantona” obilježilo današnji Dan dijabetesa. Manifestacija je počela edukativnim predavanjem “Značaj pravilne prehrane u kontroli dijabetesa”, kojoj su u prepunoj sali prisustvovali članovi udruženja. Potom smo se šetnjom kroz grad pridružili globalnom pokretu Walk for Diabetes, želeći da skrenemo pažnju na ogroman broj ljudi koji se susreću sa ovim problemima.
U nastavku manifestacije, na platou ispred RK “Bosna” mjerili smo šećer građanima Zenice, i zainteresovanima dodijelili besplatne aparate za mjerenje šećera, kao i korisne brošure i priručnike. Nadamo se da će ove aktivnosti potaknuti odgovorne na problem dijabetesa i njegove regulacije, te na što hitnije uvođenje neophodnih senzora za kontinuirano mjerenje glukoze u krvi na ortopedske liste za sve osobe sa neregulisanim Dijabetesom tipa 1.
World Diabetes Day


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno